Gjev pallplass til Kristiansund

Gjev pallplass for Arild Ovesen (fra venstre), Rita Nerland, Arne Ingebrigtsen og Tore Lyngvær

Gjev pallplass for Arild Ovesen (fra venstre), Rita Nerland, Arne Ingebrigtsen og Tore Lyngvær

Det er en stor ære å være blant de tre finalistene i EPSA 2019, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

DEL

Storbyen Barcelona trakk det lengste strået i finalen og fikk med seg førsteplassen tilbake til Spania.

Det har vært tre begivenhetsrike dager i Maastricht for teamet fra Kristiansund, opplyser kommunikasjonssjef Tore Lyngvær i en pressemelding. Konkurransen EPSA 2019 kårer de mest innovative prosjektene i offentlig sektor i Europa.

I dette selskapet var Kristiansund kommune nominert med prosjektet «Zero Trust Architecture». Totalt var 162 prosjekter påmeldt til konkurransen, som gjennomføres hvert andre år.

Finalen gikk av stabelen i historiske omgivelser i Maastricht i Nederland, faktisk i samme sal som Maastricht-traktaten ble underskrevet i 1992. Ni finalister var igjen til siste slutt. I kategorien lokale prosjekter sto det mellom Rotterdam, Barcelona og Kristiansund.

– Vi har i løpet av disse dagene fått innblikk i det ypperste av det som skjer av innovasjon i offentlig sektor i Europa, vi har fått presentert mange gode prosjekter som vi kan lære av, sier IT-sjef Arild Ovesen i pressemeldingen.

Smart by

Prosjektet «Zero Trust Architecture» er gjennomført i Kristiansund de siste to-tre årene. Det går i korthet ut på å forenkle infrastrukturen i det kommunale datanettet, for å få bedre ytelse, billigere drift og sist men ikke minst klargjøre nettet for den kommende økningen av digitale innbyggertjenester, sensorer og velferdsteknologi, opplyses det i pressemeldingen.

– Dette er en helt ny måte å tenke på. Vi har bygd lag på lag med sikkerhet rundt nettverkstilgang, noe som har påført store kostnader. I tillegg så går det ut over ytelsen, sier rådmann Arne Ingebrigtsen i pressemeldingen.

Nå står vi foran en voldsom vekst med smartby-teknologi og ikke minst velferdsteknologi. Hadde vi fortsatt med det gamle regimet, ville vi aldre kommet i mål med ny teknologi, påpeker han i pressemeldingen.

Ingebrigtsen får ukentlig henvendelser fra inn- og utland om å dele på tankene rundt «Zero Trust Architecture», opplyses det i pressemeldingen.

Artikkeltags