Mandag kommer splitter nye «Roald Amundsen»

MS Roald Amundsen.

MS Roald Amundsen. Foto:

De to første anløpene ble kansellert da båten var forsinket fra verftet, men det tredje anløpet går som planlagt.

DEL

MS «Roald Amundsen» er verden første ekspedisjonsskip som kan seile helelektrisk på hybridteknologi. Hurtigrutens banebrytende skip skal etter planen ligge ved Storkaia fra kl. 08.00 til 10.00 den 8. juli.

Det melder Kristiansund og Nordmøre Havn.

MS «Roald Amundsen» er preget av banebrytende skandinavisk design og vil ifølge Hurtigruten sette en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort.

Skipet har store observasjonsplattformer på flere dekk, slik at gjestene kommer tettest mulig på naturen og dyrelivet. Videre har skipet tre restauranter med menyer som reflekterer råvarene og maten på reisemålene. Et eget bassengdekk inkluderer bassenger, boblebad og barer.

MS «Roald Amundsen» er bygget med ny og miljøvennlig hybridteknologi. I kombinasjon med utforming av skrog og energieffektivisering om bord, vil løsningene redusere drivstofforbruket med rundt 20 prosent sammenliknet med tilsvarende skip.

MS «Roald Amundsen» er 140 m lang, 23,6 m bred og 20.889 bruttotonn. Skipet har en passasjerkapasitet på 530 personer og et mannskap på 151.

Artikkeltags