Bedre belegg for hotellene i Kristiansund i juli

I juli hadde hotellene i Kristiansund et belegg på 65,6 prosent. Samlet for årets første sju måneder var belegget på 46,7 prosent.

I juli hadde hotellene i Kristiansund et belegg på 65,6 prosent. Samlet for årets første sju måneder var belegget på 46,7 prosent.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I juli hadde hotellene i Kristiansund et belegg på 65,6 prosent. Samlet for årets første sju måneder var belegget på 46,7 prosent. Det viser tall som hotellekspert Peter Wiederstrøm (bildet) i Wiederstrøm Hotel Consulting har hentet ut for Tidens Krav. Hotellstatistikken som Wiederstrøm utarbeider er basert på et sted mellom 85 og 95 prosent av alle hotellrom i de aktuelle markedene.

– Ser vi på Norge i ett, bød juli på en til dels betydelig vekst sammenliknet med fjoråret. Trondheim solgte 13 prosent flere rom i juli i år enn i juli 2015, mens Bergen hadde et hotellrombelegg i juli på 90,5 prosent, sier Wiederstrøm.

Når det gjelder pris, var snittprisen i Kristiansund i juli på 824 kroner per natt, mens den i Molde var på 828 kroner. Hittil i år er snittprisen i Kristiansund 869 kroner, mot 765 i Molde. Molde hadde i juli et belegg på 88,4 prosent. I årets sju første måneder har belegget vært 57,4 prosent. – Ser vi på utviklingen fra juli i fjor, har Kristiansund en nedgang i antall solgte rom på 0,7 prosent, mens Molde i samme periode har en vekst på 10,7 prosent. Når det gjelder oppnådd pris i perioden fra juli i fjor til juli i år, har Kristiansund en nedgang på 3,5 prosent og Molde en nedgang på 1,7 prosent, sier Wiederstrøm. Trondheim er den storbyen hvor prisveksten er størst med en økning på 11,4 prosent. I den andre enden av skalaen finner vi Stavanger der prisen har gått ned med 8,5 prosent.

Artikkeltags