Høgskolesenteret og Atlanten samarbeider om tilbud

Høgskolesenteret i Kristiansund (bildet) og Atlanten videregående skole ønsker å hjelpe folk på veien og har derfor gått sammen for tredje år på rad om å tilby forkurs i realfag.

Høgskolesenteret i Kristiansund (bildet) og Atlanten videregående skole ønsker å hjelpe folk på veien og har derfor gått sammen for tredje år på rad om å tilby forkurs i realfag.

Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU) og Atlanten videregående skole har gått sammen for tredje år på rad om å tilby forkurs i realfag.

DEL

– Dette er et tilbud som skal gi flere muligheten til å starte på høyere utdanning som har karakterkrav eller krav om realfag. Forkurset starter onsdag 4. september, og det er enda mulig å melde seg på, sier Jøran Gården, daglig leder ved Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU) i en pressemelding.

Han skriver videre at forkurset skiller seg fra mange andre forkurs i landet, da dette så å si er gratis. Det eneste deltakerne må betale for er eksamensavgift og pensumlitteratur i de fagene de skal ta.

– Jobben må deltakerne gjøre selv, men vi skal gjøre det vi kan for å bidra til at de lykkes. Tilgjengelighet og pris er et hinder for mange. Ved å tilby dette forkurset nesten helt gratis og med tilgang på øvingstimer hver uke, håper og tror vi at vi kan styrke realfagskompetansen til mange, sier Gården.

– Vi ser jo at det er mange søkere som ikke kvalifiserer til drømmestudiet sitt. Det er synd og kan løses hvis man er villig til å legge ned jobben som kreves. Dette ønsker vi å bidra til. Det er ikke mulig å ta norsk hos oss, men vi kan hjelpe de på veien mot en matematikk- og fysikkarakter som kan være med og sikre de en studieplass her eller der, fortsetter Gården.

Nett

All undervisning foregår på nett, i tillegg vil det bli arrangert øvingstimer hver onsdag på Høgskolesenteret i Kristiansund. For dem som ikke bor i byen, er det også mulig å få veiledning på nett.

Arrangørene oppfordrer sterkt til å møte til øvingstimene hver onsdag, der vil de møte Gabriel Slørdahl, som til daglig er lektor i realfag ved Atlanten videregående skole.

– Gabriel er brennende engasjert i realfag og sitter på kompetansen som kan styrke deg godt på veien mot eksamen og videre studier, sier Gården.

Artikkeltags