I over 20 år har Somalia vært herjet av borgerkrig og fravær av myndighetsstrukturer. Millioner av mennesker er på randen av sult som følge av tørke og væpnet konflikt. År etter år med krig har ført til at store deler av landets befolkning på over 10 millioner mennesker mangler tilgang til utdannelse og grunnleggende helsetjenester, og mange er avhengige av mathjelp.

Nasjonal katastrofe

Ifølge FN trues over seks millioner mennesker av hungersnød som følge av den voldsomme tørken. Ifølge Redd Barna kan det utvikle seg til en sultkatastrofe verre enn den i 2011, da rundt en kvart million mennesker døde.  Somaliske myndigheter har erklært tørken en nasjonal katastrofe, og landet er - sammen med Nigeria, Sør-Sudan og Jemen - utpekt av FNs generalsekretær som områder med stort behov for nødhjelp.

Arrangement hele dagen

Lørdag 25. mars holdes en landsdekkende innsamlingsaksjon for de tørkerammede i Somalia. Initiativtaker er Hanano Development Organisation, en frivillig organisasjon som ble startet i 2008 av en norsksomalisk gruppe. I samarbeid med flere organisasjoner og private personer håper de å samle inn penger som kan hjelpe de hungers- og tørkerammede.

- I Kristiansund vil dette foregå på Folkets hus i samarbeid med Frivillighetssentralen, forteller Ahmed Abdi Harbi, Abdirisak Ali og Abdulkadir Jama Shire.

Arrangementet varer fra klokken 09 til 20.

- Det blir salg av mye forskjellig mat, for eksempel samosa, frister Harbi, og tilføyer at alle salgsinntekter vil gå til til humanitært hjelpearbeid.


I tillegg kan du donere noen slanter i bøssene eller ved bruk av Vipps.