Dårlig vær gjør at «Lofoten» blir i Kristiansund til over jul

MS «Lofoten» kommer til Kristiansund på julaften, og blir værende i nordmørsbyen fram til stormen på Vestlandet har løyet.

MS «Lofoten» kommer til Kristiansund på julaften, og blir værende i nordmørsbyen fram til stormen på Vestlandet har løyet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hurtigruten får problemer med juleværet: - Det skjer på et veldig kjipt tidspunkt.

DEL

Hurtigruten må gjøre store endringer i sine juleruter på grunn av dårlig vær på kysten.

Torsdag ble det kjent at både MS «Trollfjord» og MS «Kong Harald» måtte bli liggende i Trondheim til etter julaften i stedet for å fortsette sørover mot Kristiansund og videre til Bergen.

Natt til fredag meldte Hurtigruten at været også får konsekvenser for MS «Lofoten».

- Den gamle traveren MS «Lofoten» har vært ute noen vinterstormer før. Hun kommer til Kristiansund på julaften som planlagt, men blir liggende hos dere til stormen har løyet, opplyser Rune Thomas Ege, kommunikasjonssjef i Hurtigruten.

- På grunn av det ekstremt dårlige været på Vestlandet må skipet kansellere havnene lengre sørover, og blir liggende i Kristiansund over julen. Foreløpig plan er at hun skal seile nordover igjen fra Kristiansund i henhold til vanlig ruteplan 26. desember, sier Ege.

To skip blir i Trondheim

«Trollfjord» og «Kong Harald» får begge trondheimsjul i år.

«Trollfjord» skulle seilt sørover fra Trondheim torsdag, og gått i rute nordover fra Bergen lille julaften. Foreløpig plan er at skipet skal seile nordover igjen fra Trondheim i henhold til vanlig ruteplan 25. desember.

«Kong Harald» skulle seilt sørover fra Trondheim fredag, og gått i rute nordover fra Bergen julaften. Foreløpig plan er at skipet skal seile nordover igjen fra Trondheim i henhold til vanlig ruteplan 26. desember.

Kommunikasjonssjefen i Hurtigruten er fortvilet over at problemene oppstår akkurat nå:

- Det skjer på et veldig kjipt tidspunkt. Noen skal hjem til jul, andre har planlagt å tilbringe julen om bord hos oss. Men etter å ha seilt langs kysten i snart 125 år, er det to ting vi har lært: Akkurat været er det lite vi kan gjøre med, og med været tar vi ingen sjanser, sier Ege.

Kapteinen avgjør

- Det er kapteinen som er ansvarlig for sikkerheten både til skipet og alle om bord. Og det er kapteinen som tar slike avgjørelser. Sikkerheten går foran alt annet, og vi tar ingen sjanser – heller ikke når det når det gjelder været, sier han.

Hurtigruten har de siste dagene jobbet med å kontakte alle gjestene som blir berørt av uværet. 

- Vi gjør så godt vi kan for å hjelpe de gjestene vi kan på de måtene vi kan. Nå jobber vi med å få ringt rundt og snakket med hver enkelt. Det vil nødvendigvis ta litt tid, siden det er snakk om såpass mange. Men vi jobber så raskt vi kan, og gjør det vi kan for å hjelpe, sier Ege.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken