Lokale kunstnere har tatt penselen fatt for å gjøre det koseligere på glattcellene hos politiet i Kristiansund.

Politiførstebetjent Knut Fugelsnes har sett seg lei på de grønne, upersonlige glattcellene hos politiet. Derfor engasjerte han kunstneren Steinar Jacobsen til å gjøre cellene koseligere.

– De som ikke er interessert i kunst, får tilbud om vanlig grønn celle, sier Fugelsnes med mild latter.

Mer fornøyde gjester?

De som må overnatte i glattcelle er der som regel ikke av egen vilje. Derfor tenkte Fugelsnes at det ville gjøre det litt lettere å sitte på glattcella dersom det var noe å hvile øynene på.

– Vi håper at de som bruker cellene er litt mer fornøyde etter dette stuntet. Forhåpentlig letter det også arbeidet vårt, sier han.

Han vet at det har blitt malt glattceller i sprekere farger andre steder i landet tidligere, men har aldri hørt at noen har engasjert kunstnere for å «innrede» cellene.

– Det er et morsomt prosjekt, og jeg er veldig glad for at kunstnerne valgte å stille opp.

Avslo - men ombestemte seg

Steinar Jacobsen måtte først tenke seg om før han sa ja til prosjektet.

– I utgangspunktet sa jeg nei, men da jeg fikk med meg to unge, dyktige og kreative kunstnere ble det mye lettere. Å jobbe med kreative, unge mennesker gir meg så mye, og gjør at jeg også føler meg yngre selv.

Beate Thomsen og Anette Thomsen har nå påbegynt den andre cella.

– Det er kjempemorsomt å få være med på noe sånt, og noe helt annet enn det vi egentlig er vant med å gjøre. Jeg hadde ikke tenkt tanken på at jeg noensinne skulle stå å male motiver på innsiden av glattceller, sier Beate.

– Det hadde vært morsomt å få være flue på veggen når noen skal inn her. Jeg håper det kan gjøre noe med psyken til folk, sier hun.