Vil farge byen oransje for andre gang

Her ser vi «Sildegutten» ikledd det karakteristiske oransje skjerfet.

Her ser vi «Sildegutten» ikledd det karakteristiske oransje skjerfet.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I mange år har flere av landets byer blitt prydet med oransje skjerf når høstmørket setter inn. Dette i regi av Kirkens Bymisjon og deres kampanje for å minne oss på at det finnes noen rundt oss om nå går en vanskelig tid i møte.

Kristiansund ble med for første gang i fjor, og i november kunne vi se de oransje skjerfene på blant annet statuer rundt om i byen. Tanken er at hvem som helst kan ta med seg et skjerf, beholde det selv, eller gi det til noen de føler trenger det.

Kristiansund blir med på aksjonen i år også. Det sier Line Hoem, leder for Kristiansund frivilligsentral.

– Vi farger byen oransje før årets TV-aksjon, sier Hoem, og forteller med det at Kirkens Bymisjon er mottaker av pengene fra den årlige dugnaden på NRK1.

Kristiansund Frivilligsentral invitere alle som ønsker å strikke de oransje skjerfene sammen til strikkekvelder. Strikkekveldene vil foregå på biblioteket og oppstart er onsdag 12. september.

– Det vil også være strikkekvelder onsdag 19. september og onsdag 26. september. Man kan også strikke skjerfene hjemme og levere de inn enten på Servicekontoret eller biblioteket.

Slagordet til årets TV-aksjon er «Mindre alene sammen.», og aksjonsdagen er 21. oktober 2018

– Grunnet at Kirkens Bymisjon har fått TV-aksjonen vil vi i år henge opp og dele ut de oransje skjerfene i gater noen dager i forkant. I tillegg til å være en fysisk gave til en som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i Norge som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap. Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmt og inkluderende samfunn, sier Hoem.

Artikkeltags