Fjellklatreren og yogainstruktøren sier hun ikke var redd da hun stod i yogaposisjonen treet på toppen av Torshammaren like ved Kvanndalstind i Rauma.

– Jeg tar alltid forholdsregler når jeg er på slike pinakler, som slike formasjoner kalles. Det vises kanskje ikke på bildet, men jeg er sikret med tau der jeg står. Jeg brukte også tau på vei opp dit. Den har stått slik i mange år, og de store klossene står stødig, sier Espvik om den spisse toppen som strekker seg på skrå mot himmelen.

Bildet er tatt av en annen turgruppe som også var på vei til Kvanndalstind samme dag.

– Det er en ganske lang tur, som går over en bre og krever en del klatring og erfaring. Torshammaren er en bonus på vei opp mot toppen.

Torshammeren ble første gang klatret av Eivind Fjeld og Sigurd Suhrke i 1925. Nettsiden tinderogbanditter.no skriver dette om Kvanndalstind: «Det er kanskje Romsdals mest imponerende fjell, men på tross av dette er toppen litt anonym. Dette fordi den skjuler sitt høyreiste tindespir og Norges flotteste tindenål, Torshammeren, bak de mer kjente og synlige toppene Romsdalshorn og Vengetind.»

Eget senter

Mange har likt bildet av henne på Facebook og hun har fått en rekke kommentarer.

– Det er artig med en slik respons på et slikt bilde. Det er også en fin anledning til å fortelle at jeg driver med Yoga.

I løpet av høsten starter nemlig Elin Espvik opp eget yogasenter i Kristiansund ved siden av at hun jobber som radiograf ved sykehuset i Kristiansund. Alt er ikke klart ennå, men senteret vil bli i Kristiansund sentrum og skal åpne en gang i løpet av året.

– Det er klatring, yoga, fjell og ski som er livet. Jeg tar gjerne slike balanseøvelser på toppene når jeg klatrer. Den posisjonen du ser på bildet krever både ro og balanse og egner seg godt på fjelltopper, sier Espvik.