Inviterer til eldredagen i Kristiansund

Inviterer til eldredagen i Kristiansund. Her er nesten hele arrangementskomiteen:  Anne Mari Fjærstad (fra venstre), Bengt G. Eriksson, Karen Anne Løbersli, Anne Moe, Kari Lise Pedersen, Wenche Morch, Randi Jensen og Tor Larsen.

Inviterer til eldredagen i Kristiansund. Her er nesten hele arrangementskomiteen: Anne Mari Fjærstad (fra venstre), Bengt G. Eriksson, Karen Anne Løbersli, Anne Moe, Kari Lise Pedersen, Wenche Morch, Randi Jensen og Tor Larsen.

Byens pensjonistforeninger har gått sammen om å feire den internasjonale eldredagen 1. oktober.

DEL

– Vi har satt sammen en ettermiddag med både foredrag, underholdning og noe godt å spise, sier Bengt Eriksson, som er leder i Kristiansund Pensjonistforening.

Det er FN som har bestemt at 1. oktober er den internasjonale eldredagen. Dagen blir derfor markert verden over.

– Hovedtalen holdes av professor Bjarne Jensen. Han har kanskje særlig markert seg i diskusjonen rundt helseforetak og sykehus, sier Eriksson.

Jensen er født og oppvokst i Kristiansund. Han var rådmann i Kristiansand og Bergen før han ble professor i forvaltningsøkonomi ved Høgskolen i Hedmark. Han har deltatt i en rekke forsking- og utredningsprosjekter og blant annet ledet en utredning om finansiering og brukerbetaling for pleie- og omsorgstjenester.

– Vi får også besøk av innsatsteamet ved helseinnovasjonssenteret, sier Eriksson.

Svein Høgseth og Arve Sørdal fra Paraplyrevyen skal sørge for sinnets munterhet, mens Tony Johnsen og Svein Støland vil stå for de musikalske innslagene.

– Ordfører Kjell Neergaard åpner kvelden, som avsluttes med noe godt på tallerkenen, sier Eriksson.

Det er ingen påmelding til arrangementet i Folkets Hus, så her er det bare å møte opp.

Vidar Sandbeck 3. oktober

3. oktober kommer Dur & Wold til Barmanhaugen med sitt program Multikunstneren Vidar Sandbeck. Duoen er fra Haram og består av Bernt Wold og Tom-Erik Tangen.

– Programmet tar for seg Vidar Sandbecks liv og bakgrunn, samt hans utrolige talent. Dur & Wold viser til mye av hans produksjoner og serverer et knippe kjente og ukjent viser, både humoristiske og lyriske. Videre er vi innom fiolinisten, treskjæreren og romanforfatteren. Formen er lett og humoristisk og det spilles både gitarer, dobro, banjo og ukulele, skriver folkeakademiet.

Arrangementet er en del av den kulturelle spaserstokken og er finansiert med penger fra fylket, mens Kristiansund kommune har bidratt med penger i forbindelse med eldredagen.

– Arrangementet med Dur & Wold er gratis og åpent for alle, sier Eriksson.

Artikkeltags