Ny konferanse med fokus på teknologi

Cathrine Elde Husby og Linn Alnes Djuvsland er klar for Teknologidagen.

Cathrine Elde Husby og Linn Alnes Djuvsland er klar for Teknologidagen.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag 14. juni inviterer Adcom Kristiansund, Molde, Søre Sunnmøre, Fræna Næringsforum, Eide Næringsforum, Troll Housing og Kristiansund og Nordmøre Næringsforum inn til konferansen «Teknologidagen Møre og Romsdal».

Initiativet til konferansen kommer fra selskapet Adcom, og talskvinne Linn Alnes Djuvsland mener de har funnet et tema som ikke andre konferanser i regionen vår berører.

– Det handler om innovasjon, utvikling, strategi, og muligheter. Det handler om å gi et kunnskapsløft og inspirasjon til å skjønne at vi må være med på den teknologiske utviklingen. Skjønne at dette ikke bare er ei sak for bedriftens IT-avdelingen, men at det angår oss alle. For oss i Adcom handler det også om å dele vår kompetanse utover kjøp og salg. For teknologisk utvikling er i dag mye mer enn pc'n din.

Personvern og Kahoot

Konferansen finner sted i gruvene hos Bergtatt på Eide, og åtte foredragsholdere står på programmet. Fire menn og fire kvinner som alle på en eller annen måte jobber med teknologi.

Djuvsland trekker fra Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet som ett av de store navnene.

– Han vil gi en introduksjon til den nye personvernforordningen som kommer i 2018. Dette vil påvirke veldig mange inne alle sektorer, og jeg tror hans foredrag blir veldig spennende.

Djuvsland legger til at slik det ser ut nå blir dette Thons eneste besøk til Møre og Romsdal dette året, og han har selv bedt om at det sendes en ekstra oppfordring til ansatte i offentlig sektor om å melde seg på denne dagen.

– Når det er sagt er det viktig å presisere at konferansen er for alle sektorer, alle næringsvirksomheter, for alle som har lyst til å delta. Målgruppa er ledere og mellomledere, men vi håper at alle som synes programmet virker spennende melder seg på. Vi har 100 påmeldte til nå, men det er plass til det dobbelte.

Videre på listen finner vi Alf Inge Wang, mannen som har utviklet quizkonseptet Kahoot. Konseptet har nå 40 millioner månedlige bruker globalt.

– Folk kjenner kanskje ikke navnet, men når vi sier hva han står bak, er det veldig mange som vet hvem han er, sier Djuvsland.

Ingen andre

Administrerende direktør i Microsoft Norge, Kimberly Lein-Mathisen kommer. Det samme gjør Janne T. Mostøl som er administrerende direktør i Maritech og Hilde Aspås, daglig leder i iKuben, en tverrindustriell klynge med rundt 4.000 ansatte.

– Vi har også fått med noen gründere. Preben Carlsen daglig leder i Trigger, og Silje Vallestad, som er kåret til en av Nordens 20 fremste businesstenkere. Siste foredragsholder er Marianne Myrvold fra Trend Micro Norge. Hun er spesialist på digital sikkerhet, sier Djuvsland.

Cathrine Elde Husby fra Kristiansund og Nordmøre næringsforum sier de tente på ideen fra Adcom med en gang. Hun mener «Teknologidagen Møre og Romsdal» bygges opp rundt et tema som ingen andre konferanser i regionene berører.

Påmelding til konferansen skjer vi nettsiden teknologidagenmr.no

Rent praktisk er det oppmøte ved parkeringsplassen i nærheten av gruvene på Nås. Derfra får det busser bort til gruvene. I løpet av dagen blir det servert lunsj, og når programmet er over, er det mulighet for en båttur inne i gruveanlegget.

Artikkeltags