Skulle til Kristiansund, dropper besøket

Fredag skulle cruiseskipet «AIDAvita» etter planen legge til kai i Kristiansund med rundt 1.260 tysktalende gjester om bord. Været stopper det besøket.

Fredag skulle cruiseskipet «AIDAvita» etter planen legge til kai i Kristiansund med rundt 1.260 tysktalende gjester om bord. Været stopper det besøket.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fredag skulle cruiseskipet «AIDAvita» etter planen legge til kai i Kristiansund med rundt 1.260 tysktalende gjester om bord. Det blir det ikke noe av.

Onsdag ettermiddag meldte skipsagenten at anløpet blir kansellert.

– Årsaken er dårlige værmeldinger, sier Erika Indergaard, som er markedsansvarlig i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Det er meldt vind opp mot 20 m/s og mye nedbør i Kristiansund fredag morgen.

– Det er alltid trist når det kommer kanselleringer på kort varsel, men været rår vi ikke over. Å seile inn til Kristiansund i stiv kuling er ikke forsvarlig, sier Indergaard i en pressemelding sent onsdag kveld.

«AIDAvita» er på et 11-dagers cruise til de norske fjordene. Turen startet i Hamburg 24. mai, og skipet skulle inn til Kristiansund fredag morgen, etter ett døgn i Trondheim og en natt på sjøen. Nå blir det Åndalsnes, Rosendal og Haugesund før returen til Hamburg.

– Dette var det eneste anløpet til «AIDAvita» i år. I fjor var hun her flere ganger, og rederiet har meldt inn anløp med tilsvarende rute også i 2020, sier Indergård i pressemeldingen.

«AIDAvita» er et av de mindre cruiseskipene i AIDA-flåten. Det ble bygget i Tyskland i 2002 og modernisert i 2017.

For øvrig er ikke dette første gang været stopper "AIDAvita" på vei mot Kristiansund. I fjor høst tok skipet en u-sving da det møtte sørvesen på Bolgsvaet.

Artikkeltags