Cruiseskipet «Black Watch» kommer til Kristiansund mandag

Skipet har i dag 423 lugarer og kapasitet til 804 gjester og et mannskap på 330 personer.

Skipet har i dag 423 lugarer og kapasitet til 804 gjester og et mannskap på 330 personer.

Det er to år siden «Black Watch» sist anløpte Kristiansund, med tett under 800 passasjerer om bord.

DEL

«Black Watch» fra Fred. Olsen Cruises ankommer byen klokken 12.30, og blir liggende ved Storkaia til klokken 19.00.

Rederiet er norskeid med cruise ut fra England. Skipet har derfor i hovedsak britiske passasjerer om bord når det anløper Kristiansund, som siste havn før returen til Liverpool.

Utfluktene er allerede godt planlagt, forteller markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund & Nordmøre Havn i en pressemelding.

– Av utfluktstilbud er det Atlanterhavsveien i kombinasjon med Kvernes stavkirke eller Håholmen som er mest populært. I tillegg er det en gruppe som skal på guidet havnesightseeing med vandring i gamlebyen på Innlandet.

Vertskapsrollen viktig

Visit Nordvest og havnevesenet stiller med hver sin ressurs til turistene som ikke har planlagt felles utflukter.

– Et godt og velfungerende vertskap er viktig, og tiltak som dette bidrar til mer fornøyde gjester, noe som vi håper blir lagt merke til i evalueringene som rederiene gjør. Vertskapsrollen utøves i alle ledd, og selv om det er mange lokalt og regionalt som bidrar godt allerede, så kan Kristiansund som cruisedestinasjon bli enda flinkere til å legge til rette for gode opplevelser for turistene. Her kan vi alle bidra, sier Indergaard.

«Black Watch» er 205 m lang og 28 613 bruttotonn. Det ble bygget i 1972, ombygget i 2009 og renovert i 2016. Skipet har i dag 423 lugarer og kapasitet til 804 gjester og et mannskap på 330 personer.

Artikkeltags