«Marco Polo» oppdaget Kristiansund - igjen

«Marco Polo» opereres av britiske Cruise & Maritime Voyages, og kom til nordmørsbyen mandag 28. oktober.

«Marco Polo» opereres av britiske Cruise & Maritime Voyages, og kom til nordmørsbyen mandag 28. oktober. Foto:

Snasen gjest på havna.

DEL

Mandag morgen gled «Marco Polo» inn sundet og la seg pent til kai i Kristiansund. Da snakker vi selvfølgelig ikke om den lille italienske handelsreisende oppdageren Marco Polo, men det britiskeide cruiseskipet «Marco Polo», oppkalt etter den verdensberømte venetianeren.

«Marco Polo» har besøkt Kristiansund flere ganger tidligere.

Skipet fylte 54 år i år, fikk en foryngende og restaurerende ansiktsløftning i 1993, og kan skryte av en lengde på 176 meter. Hadde det eksistert en kraftig og stor nok baderomsvekt, ville nålen stoppet på 22.000 bruttotonn om «Marco Polo» hadde lagt seg på den.

Etter planen skal cruiseskipet – som har nærmere 800 passasjerer om bord – bli liggende til klokken 15. Da skal «Marco Polo» sette kursen mot Nord-Norge.

Ifølge en pressemelding fra Kristiansund og Nordmøre Havn, heter det at over en tredjedel av passasjerene hadde forhåndsbestilt seg tur til Atlanterhavsveien, før skipet forlot London på torsdag.

– Det blir en del busser utover til Averøya i løpet av formiddagen. De fleste velger å kombinere Atlanterhavsveien med enten Håholmen, Bergtatt eller Kvernes stavkirke. Det er positivt med spredning til ulike aktører, slik at flere kan ta del i verdiskapingen fra cruiseturismen, skriver markedsansvarlig Erika Indergaard i pressemeldingen.

Artikkeltags