Etablerer visningssenter i Campus Kristiansund

Aktørene hos Campus Kristiansund.

Aktørene hos Campus Kristiansund. Foto:

Måsøval Fiskeoppdrett og Kristiansund kommune etablerer visningssenter for laks.

DEL

Etter måneder med sonderinger slapp Måsøval Fiskeoppdrett og Kristiansund kommune i dag, torsdag 3. oktober, nyheten om at det skal etableres et visningssenter for akvakultur i Campus Kristiansund.

«Etableringen skal gi publikum et unikt og levende innblikk i oppdrettsnæringen, og man har mål om å skape en møteplass for næringsliv, publikum og studenter», heter det i pressemeldingen fra Kristiansund kommune.

– En etablering av et visningssenter for laks i Campus åpner for unike muligheter for formidling og tilrettelegging for publikum. Vi skal samarbeide med profesjonelle aktører for å sikre en god og interessant formidling av en spennende næring. Vi er glade for samarbeidet med Kristiansund kommune og ser fram imot å etablere oss i campus med både kontorplasser og et unikt visningssenter som vi mener vil bli en turistattraksjon i Kristiansund, uttaler Miljø- og utviklingsleder Monicha Seternes fra Måsøval, ifølge Kristiansund kommune.

Millioninvestering

I pressemeldingen Selskapet har anslått en investering på flere titalls millioner kroner i visningsanlegget og visningssenteret over 10 år, og har som mål at overskudd fra visningstillatelsen skal komme senteret og publikum til gode.

– Å kunne etablere et visningssenter i en kompetansehub som Campus vil også åpne unike muligheter for synergier og samarbeid. Vi ønsker å skape et senter hvor pågående forskning og spennende, nyutviklet teknologi fra lokale og regionale havbruksmiljøer får mulighet til å vise seg fram, sier Seternes.

Fra venstre: Line Ekanger fra aPoint, rådmann Arne Ingebrigtsen, Monicha Seternes og Helge Hegerberg er godt fornøyd
med avtalen om visningssenter i Kristiansund.

Fra venstre: Line Ekanger fra aPoint, rådmann Arne Ingebrigtsen, Monicha Seternes og Helge Hegerberg er godt fornøyd med avtalen om visningssenter i Kristiansund. Foto:

Formålet med etableringen er å gi publikum «et innblikk i havbruksnæringen gjennom et solid og levende utstillingsvindu. Man har ambisjoner om å skape et senter som, i tillegg til å vise laksens utvikling og reise gjennom attraktivt og interaktivt design, blir en plattform for lokalt næringsliv».

– Svært positivt

– Næringslivet i Kristiansund er både kompetent og innovativt, og man har en rekke spennende bedrifter som kan vise frem interessante havromsrelaterte prosjekter og teknologier, sier Helge Hegerberg, rådgiver i Kristiansund kommune.

Visningssenteret skal lokaliseres på kaikanten, i første etasje av Campus Kristiansund, og skal bidra til å skape liv og røre på Campus og i sentrum.

– Campusprosjektet er svært positiv til dette initiativet, sier prosjektleder for Campus Kristiansund, Roland Mauseth.

Foreløpig er det avsatt et areal på 300 kvadratmeter til senteret.

– Vi har en visjon om at Campus skal bli en naturlig forlengelse av bykjernen, og ved etableringen av et publikumsrettet visningssenter i første etasje kan vi virkelig lykkes med dette, sier Mauseth.

Artikkeltags