Klart til byggestart: – Dette blir et stort løft for byen

Enighet: Her starter vi straks bygginga av ny gjestehavn med servicebygg, historieformidling og restaurant, sier Frits Kristiansen (til venstre) og Arnt Helge Honstad. Målet er at det nye anlegget skal stå klart til sommeren.

Enighet: Her starter vi straks bygginga av ny gjestehavn med servicebygg, historieformidling og restaurant, sier Frits Kristiansen (til venstre) og Arnt Helge Honstad. Målet er at det nye anlegget skal stå klart til sommeren.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kranaskjærprosjektet er klart for byggestart.

DEL

Kranaskjærprosjektet ble enstemmig klappet gjennom i Kristiansund småbåtlag onsdag kveld. Dermed blir det bygging av ny gjestehavn, servicebygg, restaurant og historieformidling i Vågen.

Servicebygget skal inneholde fellesrom, kjøkken, dusj og toaletter.

– I løpet av uka leveres søknad om igangsettingstillatelse, smiler havnefogd og prosjektleder Arnt H. Honstad.

– Da forventer vi at plan- og byggesak tar fram det store stempelet og stempler umiddelbart. Tidsplana er byggestart i januar og ferdigstillelse til sommeren.

– Får mye for 9 millioner

– Det er utrolig hvor mye man får for knappe 9 millioner. Her ser vi hva vi får til gjennom å samarbeide i Kristiansund, sier styreleder Frits Kristiansen i småbåtlaget.

Laget opplever en jevnt økende båtturisme.

– I fjor måtte vi avvise mange båtturister som ville ligge her i Vågen. Omsetninga har økt for hvert år. I fjor passerte vi 400.000 kroner.

Sammenliknet med dagens tilbud, vil det nye anlegget tredoble kapasiteten for båtturister til Vågen. I tillegg til stadig flere fritidsbåter, blir også de nye båtene stadig større, understreker Kristiansen.

Honstad mener en løpende positiv dialog med Småbåtlaget er grunnlaget for at lykkes med å realisere prosjektet.

– Alle regulerende myndigheter har gitt grønt lys. Kommunen har vært med på laget fra første dag. Nordmøre Museum gir prosjektet forankring til den unike kulturarven i Vågen. De stiller med spisskompetanse på formidling av Kranaskjærets unike kulturhistorie.

Kranaskjæret ble brukt som kjølhalingsanlegg og senere tid oppbevaring av kull.

Kristiansund og Nordmøre havn har lagt ned mye tid og ressurser i planleggingsarbeidet. Norconsult er byggeteknisk konsulent. Det enstemmige vedtaket i småbåtlaget gjør at en privat forening vil stå som eier av prosjektet. Byggetiltaket må derfor ikke ut på offentlig anbud.

To entrepriser

Byggeprosjektet deles opp i to entrepriser. En hovedpartner for gjennomføringa er funnet på Indre Nordmøre.

– Terje Talgø er med og gir dette en skikkelig nordmørsprofil. Det er vi ekstra stolte av. Kranaskjæret blir rett og slett et utstillingsvindu for Talgø og Møre Royal sine produkter, forteller Honstad.

– Vi ser på vårt bidrag som en gave til byen, legger Honstad til. Han ønsker å hente inn nye aktører som tilfører Kristiansund noe helt nytt på restaurantdrift og mattilbud.

– Vi gleders oss til å skape et stort løft for byen. Småbåtlaget stiller med god gammeldags dugnadsånd for å drifte anlegget.

– Den 1.500 kvadrat store plattingen skal bli byens mest attraktive møteplass. Mange har allerede meldt sin interesse. Operaen, Sundbåten Syver, frivillige og næringsliv som trenger lokaler til aktiviteter. Vi vil skape et levende sentrum på dagtid, sier havnefogd Arnt H. Honstad, som vil slippe prosjektet når bygget står ferdig.

Artikkeltags