Ordføreren kaller inn til ekstraordinært bystyremøte

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ordføreren i Kristiansund, Kjell Neergaard, kaller inn til ekstraordinært bystyremøte.

Møtet skal orientere om tilsynsrapporten fra Fylkesmannen om lovbrudd ved Kringsjå sykehjem. Det skriver kommunen i møteinnkallingen.

Bystyremøtet finner sted førstkommende mandag, 4. februar, klokken 14.00.

Innkallingen kommer i kjølvannet av at Fylkesmannen, onsdag 30. januar, fastslo at Kristiansund kommune bryter loven ved å ikke tilby forsvarlig helsehjelp som følge av for lav bemanning ved sykehjemmet.

NRK melder på sine sider at fungerende fylkesmann Rigmor Brøste, kommer til Kristiansund fredag. Hun skal møte kommuneledelsen. Kommunikasjonssjef Tore Lyngvær sier til NRK at det vil bli kalt inn til pressekonferanse i etterkant av møtet med Brøste.

Lyngvær forteller videre til NRK at kommunen har satt i gang strakstiltak for å bøte med bruddene.

– Vi har økt bemanningen og endret turnusen for å bedre spre kompetansen. Vi har også økt stillingsprosenter. En arbeidsgruppe har satt seg ned for å jobbe med rapporten fra fylkeslegen. Den vil bli gått grundig igjennom før vi svarer og eventuelt setter i gang flere tiltak, sier kommunikasjonssjef Lyngvær til NRK. Han roser de ansatte ved sykehjemmene i kommunen.

– Men de jobber med mennesker. Og det kan skje feil, det har skjedd feil og det kommer til å skje igjen. Men vi gjør alt vi kan for å minimere risikoen for at det skal skje feil i behandlingen.

Fylkeslege Karin Müller Mikaelsen, sier til NRK at kommunen på sin side sier de har iverksatt tiltak tidligere – for å bøte med underbemanningen, men at disse ble dokumentert i et annet system enn det som vanligvis brukes. Kommunen har sagt at de vil klargjøre alle de iverksatte tiltakene i den etterspurte tilbakemeldingen, som har frist 15. februar. Müller Mikaelsen sier videre til NRK at fylkeslegen kan revurdere kritikken om det skulle komme fram at Kristiansund kommune har gjort tiltak som endrer hendelsesbildet.

Fylkesmannens tilsynsrapport skapte sterke reaksjoner i lokalpolitikken i Kristiansund. Torsdag fremmet Fremskrittspartiet i Kristiansund mistillitsforslag mot rådmann Arne Ingebrigtsen. Partiet mener også at ordfører Neergaard bør bli suspendert.

I et tilsvar til mistillitsforslaget, sa ordfører Kjell Neergaard at han – og administrasjonen – arbeidet med å «å sjekke ut saken og belyse faktiske forhold.». Neergaard fortalte videre at han ville vurdere å kalle inn til et ekstraordinært bystyremøte – som nå har skjedd.

Artikkeltags