Glør fra fyrverkeri utløste brann

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Brannvesenet i Kristiansund rykket ved 19-tiden nyttårsaften ut til en mindre brann i Kristiansund.

110-sentralen for Møre og Romsdal opplyser at det var fyrverkeri som var årsaken til brannen.

Først kom det melding om at fyrverkeriet hadde gått av innendørs, men dette stemte ikke. Fyrverkeriet hadde vært påfyrt ute. Etter at det var ferdig, hadde beboeren ryddet etter seg, og satt det i gangen. Der hadde glør i batteriet antent pappen som det er laget av. Beboeren fjernet selv batteriet før brannvesenet kom fram.

– Brannvesenet har nå kontroll på stedet og sjekker at alt er i orden, opplyser vaktleder Paul Ola Vestre ved 110-sentralen.

– Har det vært flere hendelser angående fyrverkeri så langt?

– Det går stort sett i vann og ikke brann, men ingen hendelser på Nordmøre så langt. Så brannen i Kristiansund er den første relatert til fyrverkeri, sier Vestre.

Store nedbørsmengder

Store mengder nedbør har skapt andre problemer flere steder i fylket mandag. I Eide måtte brannvesenet ryke ut til Teigene for å berge en vei.

– Det var ikke fare for hus, melder 110-sentralen for Møre og Romsdal på Twitter.

– Mannskapene prøvde å lede vekk vannet, og det gikk greit, forteller Vestre.

Alarmen gikk klokka 15.13, bare ti minutter før det ble meldt om kortslutning i en trafo, også det i Eide.

Imidlertid viste det seg at den kort tid etter koblet seg inn igjen selv, og at alt fungerte som normalt.

– På Twitter ble det meldt om at det hadde vært en eksplosjon i trafoen?

– Det smeller ganske kraftig når en slik trafo kortslutter, fastslår Vestre. Derav kom meldingen om en eksplosjon. Nå skal alt være som normalt, og de som mistet strømmen mistet den for særdeles kort tid.

Flere steder i fylket har store nedbørsmengder skapt problemer. I Ørsta ble det meldt om et større jordras som har stengt en vei. Der er også fem boliger evakuert.

I Ålesund har brannvesenet også hatt en del å gjøre, med overløpsvann og ei elv som har gått over sine bredder. Men vannet har ikke tatt seg inn i hus, ifølge Vestre.

– Bruk hodet!

110-sentralen har sendt ut følgende advarsel på Twitter nyttårsaften:

«Sterkt vind i vente siste natt i 2018 – bruk hovudet! Fyrverkeri er bygd for å skytast rett opp. I den vinden som er no vil det ikkje nå rett høyde, og glør kan nå bakken. I tillegg kan fyrverkeriet forandre retning og treffe bygninger eller folk. Kos dykk og riktig godt nytt år!».

Artikkeltags