Bygning brant ned på Fugløya

Redningsskøyta bistår i slukkingen

Redningsskøyta bistår i slukkingen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Klokka 17.34 lørdag fikk nødetatene melding om røykutvikling i en bolig på Fugløya. Da brannvesenet kom til stedet var bygningen overtent.

DEL

Etter samtaler med eierne har politiet kommet fram til at det ikke skal ha vært noen på eiendommen, da en bolig på Fugløya brant ned, lørdag ettermiddag. Ifølge operasjonsleder Per Åge Ferstad i Møre og romsdal politidistrikt er det registrert fem eiere av bygget, men ingen fastboende.

– Slik jeg oppfatter det er det snakk om et bygg som har vært fritidsbolig, sier han søndag morgen.

Brannvesenet hadde kun fått beskjed om røykutvikling fra boligen da de fylte opp utstyr i redningsskøyta «Erik Bye» og tok turen ut. Ved ankomst så de at boligen var overtent, og fokuset ble raskt å sikre omgivelsene slik at brannen ikke spredte seg.

– Bygget var såpass overtent ved ankomst, at hovedfokuset ble å særlig sikre områdene mot øst og vest for spredning. Etter hvert kollapset bygningen mot sør, noe som var gunstig med tanke på spredningsfare, fortalte operasjonssjef ved 110-sentralen, Kjetil Iversen, lørdag kveld.

Øyevitne Jonas Hjellnes, som var like ved på en vannscooter, sa dette om situasjonen, da det sto på som verst:

– Hele bygget er overtent, det ser ut som om det raser sammen hvert øyeblikk, «Erik Bye» dusjer hele øya, det ser ut som om de og brannvesenet er mer opptatte av å forhindre spredning, enn å slukke brannen.

For ikke lenge siden var det gjennomført en kontrollert nedbrenning av viltvoksende kratt på øya, som i 2010 fikk status som naturreservat for sjøfugl.

I dag skal det brenne på Fugløya

Flere situasjoner

Like før meldingen om Fugløya kom det også en melding om røykutvikling i en trafokiosk ved Dalegata, på Nordlandet. Samt at det brant i gamle Dalemat for noen dager siden. På tross av flere hendelser den siste tiden, sier politiet at det ikke er noen sammenheng.

– Det med trafokiosken er ikke noe ekstraordinært, og brannen i gamle Dalemat startet vel først i en bil, som spredte seg over til bygningen. Det som vil skje videre nå er at vi venter til at området på Fugløya kjøler seg ned, før vi sender kriminalteknikere dit, sa operasjonsleder hos politiet, Kenneth Sætre lørdag kveld

Tidens Krav besøkte Fugløya i 2009- bildeserien kan du se her

I serien Gjensyn på fjernsyn, som Tidens Krav sendte for noen år siden, kan du se et innslag fra Fugløya.

Du finner det her

Slik så det ut på branntomta like over klokka 20

Slik så det ut på branntomta like over klokka 20

Kraftig Røykutvikling.

Kraftig Røykutvikling. Foto:

Brannvesenet laster opp beredskapsbåten.

Brannvesenet laster opp beredskapsbåten. Foto:

Artikkeltags