Sommerlesekampanje på biblioteket

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

186 barn i Kristiansund var med på bibliotekets lesekampanje i fjor sommer. Biblioteksjef Elisabeth Soleim (bildet) håper antallet blir enda større i år.

1. juni starter Sommerles 2017. Norges kuleste lesekampanje, mener biblioteksjefen.

– Det er både viktig og morsomt å lese, og Sommerles motiverer barna til å lese mest mulig i løpet av en lang sommerferie. I fjor deltok mer enn 30.000 barn fra hele Norge, 186 her fra Kristiansund. Vi runder av med stor Sommerles-fest på biblioteket til høsten, sier Soleim.

Lesekonkurransen er for elever i 1.–7. trinn. Barn som skal starte i 1. trinn til høsten og de som går i 7. trinn våren 2017, kan delta. Konkurransen varer til 31. august.

Konkurransen er nettbasert, og de som ønsker å delta registrerer seg på www.sommerles.no. Der registrerer barna bøker, får lesetips og løser oppgaver.

I Sommerles kan barna lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier eller de kan bli lest for av noen andre–all lesing teller og gir poeng. I Sommerles blir barna belønnet for sin innsats både med digitale trofeer på sin profil på nettsiden og med fysiske premier. Premier hentes på biblioteket underveis i konkurransen.

– På www.sommerles.no kan barna også lese fantasyfortellingen «Jakten på tidstyven» skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Annenhver uke gjennom sommeren frigis det et nytt kapittel og sammen med hvert kapittel kommer det også oppgaver og spørsmål etter kodeord, sier biblioteksjefen.

Artikkeltags