Gå til sidens hovedinnhold

Bytter ut trappa med ny gangvei

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag var gravemaskinen på plass utenfor bygget til Sparebank1 Nordvest i Kristiansund. Nå skal trappa i Nerparken fjernes og erstattes med en gangvei.

– Vi har et brudd i avløpet som ligger cirka to meter under dagens trapp. Årsaken til bruddet er setninger i terrenget samt utvasking av grunnmasser rundt bruddet, sier Bjørn Rød som er drift- og eiendomsforvalter i Sparebank1 Nordvest.

Bygget i Nerparken ble tatt i bruk 23. oktober 1978. Det er særlig belegningssteinen rundt bygget som preges av tidens tann.

– Arbeidet er i utgangspunktet to prosjekt. I tillegg til å reparere bruddet på avløpet, skal vi også gjøre noe med belegningssteinen. Setninger i terrenget, samt skader og slitasje, har gjort at denne ikke lenger er slik vi ønsker at den skal være. Dette gjelder hele veien fra hjørnet ved trappa fra Helge Barmans gate og fram til og med minibanken ved hovedinngangen, sier Rød.

Ny gangvei

Dagens trapp mot øst vil bli erstattet med en gangvei over grøntområdet.

– Det blir også benker langs gangveien. Prosjektet er gjort i tett samarbeid med Cowi, og vi har ingen bemerkninger fra kommunen på de planlagte endringene i grøntområdet. Alt ligger også på bankens grunn, sier Rød som understreker at ingen trær blir berørt av det arbeidet som nå skal gjøres.

Omfattende

Totalt er arbeidet beregnet til å ta 55 arbeidsdager. Trappa fra Helge Barmans gate på nordsiden av bankbygget vil være stengt til arbeidet er ferdigstilt.

Det er Flatsetøy Maskin og Fosna Stein som har det største volumet i prosjektet.

– Når det gjelder utskiftingen av stein ved hovedinngangen og minibanken, vil det bli tatt hensyn til publikums bruk av bankens tjenester, sier Rød.

 

Kommentarer til denne saken