Nok et rekordår for Sparebank 1 Nordvest

Administrerende direktør Odd Einar Folland ringer i bjellen og markerer at SparBank 1 Nordvest børsnoteres. Sammen med Folland står styreleder Lars G. Backer (fra venstre), Kathrine Gjestad, Øivind Amundsen, Catrine Bruvoll og finansdirektør Steinar Sogn.

Administrerende direktør Odd Einar Folland ringer i bjellen og markerer at SparBank 1 Nordvest børsnoteres. Sammen med Folland står styreleder Lars G. Backer (fra venstre), Kathrine Gjestad, Øivind Amundsen, Catrine Bruvoll og finansdirektør Steinar Sogn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sparebank 1 Nordvest fortsetter å øke inntektene sine og resultatet.

DEL

I en pressemelding skriver Sparebank 1 Nordvest at de har levert et konsernresultat før skatt på 208 millioner kroner i 2017, med inntekter på 469,2 millioner kroner.

– Vi fortsetter den positive trenden med balansert vekst, kostnadseffektiv drift og god lønnsomhet, sier administrerende direktør Odd Einar Folland i pressemeldingen.

Banken har økt sitt resultat før skatt fra 195,5 millioner kroner i 2016. Den har også økt inntektene i samme periode med 45,5 millioner kroner.

I oktober 2017 ble Sparebank 1 Nordvest tatt opp til notering på Oslo Børs.

– Den vellykkede egenkapitalemisjonen i 3. kvartal har lagt et godt grunnlag for fortsatt vekst og utvikling, og en styrket markedsposisjon i regionen, fortsetter Folland.

God framgang

Banken har hatt en egenkapitalavkastning på 11 prosent i 2017, og Folland mener banken har vist god framgang i samtlige av konsernets forretningsområder.

I tillegg hadde Sparebank 1 Nordvest en utlånsvekst på sju prosent, og en innskuddsvekst på 7,4 prosent. Kapitaldekningen har økt fra 18,8 prosent til 21,3.

Sparebank 1 Nordvest har 106 årsverk og drøyt 30.000 kunder. Ifølge pressemeldingen har banken per 31. desember 2017 et brutto utlån på drøyt 15,5 milliarder kroner.

Artikkeltags