Nye skilt på plass fortere enn ventet

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Bedre informasjon om takstene for de som kjører bobil gjennom Atlanterhavstunnelen.

DEL

De nye skiltene forteller trafikantene at bobiler over 3,5 tonn og lengde over seks meter skal betale 430 kroner, mens bobiler mindre enn 3,5 tonn og lengde mellom seks og 12,4 meter, slipper unna med en takst på 93 kroner.

Bakgrunnen for saken er at bobileier Jan Gunnar Engvig gjennom TK sist vinter påpekte at dagens skilting er mangelfull og villedende, spesielt for dem som kjører bobil.

Les saken her: Reagerer på villedende skilting om bompenger

Dette kom i kjølvannet av at Norsk Bobilforening hadde bedt om egne takster for bobiler da de mente en takst på 430 kroner skremmer bort bobileierne og at eksempelvis dobbel personbiltakst a 93 kroner ville være en riktigere prising.

August

Klarsignalet fra Vegdirektoratet kom vi månedskifte juni/juli.

- Vi har nettopp fått den endelige godkjenningen fra Vegdirektoratet som gir oss opplysninger om hva som skal stå på de nye skiltene, sa prosjektleder Arnfinn Løvik i Statens vegvesen til Tidens Krav i begynnelsen av juli.

Det var ventet at skiltene skulle komme opp i løpet av august, men de var altså på plass siste uka i juli. Det er Mesta som har ansvar for å sette opp skiltene.

Artikkeltags