Gå til sidens hovedinnhold

Lanserer nyutviklet skruetank: Gir hurtig nedkjøling, økt kvalitet og høyere råvarepris på fisken

Artikkelen er over 2 år gammel

Lanserer nyvinning under messe i Brussel.

Stranda Prolog og kanadiske Sunwell Technologies har utviklet en skruetank som tar hurtig nedkjøling av fisk et steg videre. Nyvinningen presenteres under Seafood Expo Global i Brussel 24.–26. april, opplyser selskapet i en pressemelding.

I første omgang dreier det seg om mindre tanker beregnet for bruk om bord i fiskefartøyer, men utstyret vil også være egnet for laksenæringen. Hurtig nedkjøling av fisken gir betydelig økt kvalitet, lengre holdbarhet, mindre tap i foredling og høyere råvarepris.

Sunwell er dag verdens største leverandør av avansert utstyr for kjøling og konservering av mat.

– Kombinasjonen av Sunwells DeepChill og vår HeliX-tank gjør at vi kan tilby kunden en sikrere, raskere og dypere nedkjøling. Sunwells forståelse av hvordan iskrystaller dannes i vann og hvordan man kjøler ned fisk gjør dem til en ideell samarbeidspartner for oss, sier Klaus Hoseth, CEO i Stranda Prolog i pressemeldingen.

Stranda Prolog er lokalisert i Averøy og Kristiansund. De har siden 1946 levert maskiner og utstyr til kystnæringene i Norge. I dag har bedriften kunder i mer enn 15 land. Kundelisten omfatter noen av verdens største oppdrettsselskaper. Stranda Prolog er ledende på utvikling av skruetanker for lakseindustrien.

Kommentarer til denne saken