Fredag kan du søke i skattelistene

Illustrasjonsfoto
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

De samlede tallene viser at de fleste i Møre og Romsdal får igjen på skatten, til sammen 2,1 milliarder kroner.

165.863 får til sammen 2.1 milliarder kroner igjen på skatten i år, nesten 13.000 kroner i gjennomsnitt.

33.309 må derimot betale restskatt, til sammen 793 millioner kroner, eller nesten 24.000 kroner i gjennomsnitt.

3.2 millioner nordmenn får til sammen nesten 40 milliarder kroner igjen på skatten i år. I gjennomsnitt er det 12.500 kroner. Nær 750.000 må derimot betale restskatt, til sammen 23 milliarder kroner, eller 31.000 kroner i gjennomsnitt.

Tidens Krav vil utover fredagen presenterer skattelistene fra Nordmøre.

Fra 27. oktober klokken 07.00 er det mulig å søke i årets skattelister på skatteetaten.no.

Det er bare siste års skattelister som er tilgjengelige for søk.

For å få tilgang til opplysninger om inntekt, formue og skatt for personer og selskaper i Norge, må du logge deg inn via ID-porten. Ordningen som fjernet muligheten for anonyme søk ble innført i oktober 2014, og siden den gang har vi sett en markant nedgang i antall søk.

Siden oktober i fjor er det foretatt over 1,6 millioner søk i skattelistene på skatteetaten.no, fordelt på 440.000 unike innlogginger, sammenliknet med 1.5 millioner søk og 470.000 unike innlogginger året før.

Husk å sjekke skattekortet

Årsaken til at noen får restskatt er at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for skattekortet de hadde året før. Det kan blant annet skyldes endringer i privatøkonomien, endringer i lånerenten eller at fradrag de tidligere hadde krav på er fjernet.

– Har du gått opp i lønn? Solgt boligen din? Har du blitt pensjonist? Dette er typiske eksempler på tilfeller der du må justere skattekortet ditt. Husk at du selv har ansvaret for at informasjonen som ligger til grunn for skattekortet ditt er riktig. Du kan enkelt endre skattekortet ditt på skatteetaten.no, sier fungerende regiondirektør i Skatt Midt-Norge, Rune Langsø Johansen.

Artikkeltags