Familieferie, opplevelser eller fellesskap, hva foretrekker du?

Sommerferien er i gang og mange skal til sydligere strøk. Bilde er fra Sirmione i Italia.

Sommerferien er i gang og mange skal til sydligere strøk. Bilde er fra Sirmione i Italia.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Tusenvis av norske skolebarn har nå avsluttet nok et skoleår. Et nytt klassetrinn er overvunnet, masse ny kunnskap er ervervet, og gleden er stor. Foran oss ligger åtte uker med etterlengtet ferie. Sommerferie, årets store snakkis, i tillegg til jula.

Forhåpningene er mange, både hos barn og voksne. Nå skal vi kos oss, nå skal vi være sammen, nå skal vi oppleve, nå skal senke skuldrene. Men er det så idyllisk? Har barn og voksne de samme forhåpningene og de samme ønskene?

Vi vil høre din feriehistorie - se nederst i artikkelen

Journalisten dro, sammen med mann og to barn, på bilferie gjennom Europa for noen år siden. Tre uker, 660 mil på veien gjennom sju land, elleve byer, utallige småsteder,  opplevelser rundt hver en sving. Alt fra alpeveier på flere tusen meters høyde, til gondolen i Venezia, enorme fornøyelsesparker og late dager ved et basseng.  Suksesskriteriet var god planlegging, der alle fikk være med. Alt gikk etter planen, alle holdt seg friske, været var topp. Tidenes sommerferie oppsummere mor. De andre protesterer ikke, men legger seg heller ikke i selene for å dra ut på et tilsvarende opplegg med det første.

Ungene sier de vil tilbake til campingplassen i Danmark, der ei uke av fjorårets ferie ble tilbrakt. De vil tilbake til vannkrig på plenene utenfor bobilen til farmor og farfar, til padling med gummibåt i strandkanten og det å løpe fritt rundt på lekeplassene. Begrunnelsen kan oppsummeres i ett ord; frihetsfølelse. Det er tydlig opplevelse nok for dem, der de er i livet akkurat nå.

En fersk undersøkelse som Finn-reiser har gjort, viser at «alle» skal på sommerferie i 2018. Da selskapet gjorde en tilsvarende undersøkelse i fjor var det 89 prosent som svarte at de skulle reise på ferie.

– Jeg tror nesten aldri vi har opplevd at alle respondentene på en reiseundersøkelse vi har gjennomført svarer at de skal reise bort på sommerferie, sier Terje Berge, kommersiell direktør for FINN reise i en pressemelding.

Hva skal du i sommer, og hva slags tanker gjør du deg om sommerferie og familieliv? Vi håper du kan ta deg noen minutter til å svare på undersøkelsen under, og kanskje kan du dele din familieferie-historie med oss. Du kan selvsagt være anonym. På forhånd takk.

Leser du på mobil eller ikke ser skjemaet under her, bruk denne linken.

Artikkeltags