Batterijakten 2018 er en konkurranse i regi av Miljøagentene, barnas egne miljøvernorganisasjon. 13.000 fjerdeklassinger fra rundt om i hele Norge, konkurrerer om å samle inn flest brukte batterier, og levere dem inn til gjenvinning.

Her på Nordmøre er det disse fire barneskolene som deltar: Aure, Dale, Tingvoll, og Øye.

– Vi har hatt fokus på miljøet de siste ukene, barna var entusiastiske på fredag før vi tok helg, så det blir spennende å se hvor mye de klarer å samle inn, sier eirik Wiik Rikardsen, kontaktlærer på fjerdetrinn ved Dale Barneskole.

Tre uker med innsamling

Innsamlingen pågår i tre uker fra 9–29. april. Barneskolen som samler inn flest batterier får 30.000 kroner i premie.

– De har fått utdelt litt forskjellig utstyr, en bag til å samle inn batterier med, klistermerker som signaliserer at de er miljøagenter og en teip som forhindrer at de innsamlede batteriene blir varme. Innsamlingen vil skje på egen tid, men vi ønsker å bruke litt av skoletiden på prosjektet også, fortsetter Rikardsen.

Hva skal premiepengene brukes på da?

– Hehe ... vi har snakket så vidt om det, barna kunne tenkt seg en tur til Syden, det hadde vært noe, svarer Rikardsen.

Batterijakten

Norges største miljødugnad for barn, og gjennom seks år har Batterijakten etablert seg som en årlig opplevelse for alle fjerdeklassinger, godt

kjent blant foreldre og skolebarn i alle aldre. I fjor samlet batterijegerne inn over 80 tonn brukte batterier! Batterijakten er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Varta og Batteriretur. Clas Ohlson-butikker over hele landet står klar for å ta imot batteriene.