Én ferge på Seivika, tre på Halsa

Artikkelen er over 1 år gammel

«Stordal» flyttes nå fra Seivika-Tømmervåg til Halsa-Kanestraum. Årsaken er at «Svanøy», som går på Halsafjorden, tidligere i dag fikk motorproblemer og har vært ute av trafikk store deler av dagen.

DEL

Fredag kveld melder Fjord1 at det på lørdag vil være lørdagsrute fram til klokken 11.00. I tidsrommet fra 11.00 til 17.00 vil det bli utført hverdagsrute med avgang hvert 20. minutt.

Etter klokken 17.00 blir det vanlig lørdagsrute på strekningen.

– I avtalen vi har med Statens vegvesen, har vi åpning for at vi kan flytte B-ferga på strekningen Seivika-Tømmervåg i inntil ett døgn dersom det oppstår situasjoner som gjør at dette er nødvendig. Vi har informert vegvesenet om dette og benytter oss nå av denne muligheten, sier regionleder Odd Reidar Ormåsen i Fjord1.

Kapasiteten på Halsa-Kanestraum var redusert før «Svanøy» fikk problemer ved at «Romsdal» er på verksted og er erstattet av «Sunnfjord». «Romsdal» har en kapasitet på 87 personbilenheter, mens «Sunnfjord» har en kapasitet på 46 personbilenheter.

– Normalt kunne vi opprettholdt kapasiteten over Halsafjorden ved å øke hastigheten slik at vi kunne hatt avgang hver 20. minutt, men i og med at vi har en situasjon med «Romsdal» på verksted, gjør vi dette for å kunne ta unna trafikken, sier Ormåsen.

«Stordal» vil trafikkere sambandet Halsa-Kanestraum resten av dagen.

Ferge fikk motorstopp – måtte droppe anker

Artikkeltags