Fredag 23. februar til søndag 25. februar skulle det avholdes alternativ messe på Handelens hus i Storgata 21 i Kristiansund. Arrangør er TOSA-messen, et omreisende team på fem personer som arrangerer et «familievennlig arrangement med alternative utøvere».

På programmet stod oppført blant annet trommereise, foredrag, eventyrstund, musikk, kunst, workshops, yoga og salgsboder. Her skulle man få anledning til å treffe for eksempel en av nordens mest kjente sjamaner, Eirik Myrhaug, samt å kunne kjøpe såkalte veiviserkort - kort som etter sigende både veileder, gir deg dypere innsikt og helbreder. Men slik blir det ikke.

– Vi må dessverre avlyse arrangementet i Kristiansund, sier daglig leder Sabina Trældal som også er healer og sjaman (og dessuten cherokee-indianer av opprinnelse).

På sykehus

Tosa-teamet, som Trældal kaller det, består av fem personer (inkludert daglig leder): Tore Who-Ha-Li Solli, Tom Oppegaard, Ane Katrine Farstad og Martin Isaksen. Frivillige som har ansvar for rigging, kjøkken, vakthold, billetter, teknikk og utstilling.

– Fire av oss er blitt syke, og to ligger faktisk på sykehus.

Da får vi bare ønske god bedring, og spørre om dere har alternative datoer til messen i Kristiansund?

– Takk. Det er enkelte ting i livet man ikke rår over. Sånn er det bare. Angående nye datoer så tenker vi på det, men ingenting er planlagt ennå. Men vi kommer tilbake, lover Trældal.