Aibel nedbemanner i Kristiansund

Aibel legger ned sitt prosjektkontor i Kristiansund.

Aibel legger ned sitt prosjektkontor i Kristiansund.

DEL

Selskapet Aibel bekrefter at de avvikler sitt prosjektkontor i Kristiansund. I en pressemelding skriver selskapet at dette skyldes den vanskelige markedssituasjonen innen vedlikehold og modifikasjoner, samt at selskapet tapte rammeavtalen de hadde med Shell.

Ifølge selskapet er det i dag 85 personer som jobber ved kontoret i Kristiansund. Av disse har selskapet funnet arbeid til 39. Dermed er det 46 overtallige.

Ifølge avdelingsleder i Kristiansund Eli Lossius Grødal er det hovedsakelig ingeniører som mister jobbene sine på kontoret, samt noen innkjøpere og økonomer. De 39 som ikke mister arbiedet sitt jobber offshore og blir ikke berørt, men det blir ikke lenger noe kontor i Kristiansund. Grødal hyller arbeidsinnsatsen til de ansatte.

- Det sier litt at folk fortsatt jobber overtid og står på etter å ha fått en slik beskjed. Nå håper jeg at vi kan bruke nettverkene våre til å få folk ut i arbeid igjen, sier Grødal til Tidens Krav. Grødal mister også jobben sin.

- Dette er en tung melding å gi, men den er enda tyngre å ta imot for de ansatte i Kristiansund. For oss er det nå viktig å ivareta overtallig personell på en best mulig måte og samtidig avslutte kontrakten og de gjenværende oppdragene til avtalt tid og kvalitet, sier konserndirektør for Modifikasjoner og Verftstjenester Bjørn Tollefsen i pressemeldingen.

Det var i slutten av august at det ble kjent at Aker Solutions fikk Shell sin rammekontrakt for vedlikehold og modifikasjoner på Nyhamna og Draugen. Aibel hadde tidligere Draugen-delen av denne kontrakten. Kværner hadde kontrakten på Nyhamna.

Kristiansund-kontoret vil være i drift fram til avslutningen av Draugen-kontrakten, som er utgangen av mars 2018.

- Vi har varslet NAV lokalt og vil kontakte andre bedrifter i regionen for å gjøre dem oppmerksomme på at vi nå dessverre er i en situasjon der flinke folk i Aibel er på jakt etter jobb, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags