Ble svindlet for 4.000 kroner da «Microsoft» ringte

Nei, den som ringer kan ikke vite at det er noe feil med pc-en din - hvis du ikke har tatt kontakt selv. Det skjer mange forsøk på svindel over telefon, melder politiet.

Nei, den som ringer kan ikke vite at det er noe feil med pc-en din - hvis du ikke har tatt kontakt selv. Det skjer mange forsøk på svindel over telefon, melder politiet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nordmøring ble lurt.

DEL

En mann på Nordmøre har onsdag meldt fra til politiet om svindel i forbindelse med en telefonoppringing.

Det startet med at han fikk en oppringing fra en person som utga seg for å være fra Microsoft. Personen i andre enden fortalte at pc-en hans hadde behov for en oppgradering, og at «Microsoft» skulle ordne dette hvis han betalte 40 kroner.

Utbredt metode

Kredittkortopplysninger ble oppgitt før nordmøringen rakk å tenke seg godt nok om.

- De trakk 4.000 kroner før han rakk å sperre kortet, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Møre og Romsdal politidistrikt.

Svindelmetoden er svært utbredt, og forsøkene er mange. I løpet av de siste årene har politiet fått mange henvendelser fra personer som er utsatt for svindelforsøk.

Les også: Ekspertenes råd: - Legg på røret!

PC-problemer

Ofte utgir de seg for å representere Microsoft, og sier på engelsk at du har et problem med pc-en din som de kan hjelpe deg med å løse. Så prøver de å få kredittkortopplysninger og få tilgang til datamaskinen din.

- Dette er ikke uvanlig, og det er mye svindel på denne måten ved at folk oppgir kredittkortnummer, sier Kjøl, som har et råd til dem som får slike telefoner:

- Husk at hvis du ikke har bedt om hjelp med pc-en, så er det lite sannsynlig at noen «vet» at det er noe feil med den, sier Kjøl.

Det er vanskelig for politiet å advare mot spesielle telefonnumre, da svindlerne ringer fra ulike numre.

Artikkeltags