Voldtok mann med flaske, fikk redusert straffen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

To av de fem domfelte – en sunnmøring og en romsdaling – i en grov voldtektssak, har fått fengselsstraffene redusert etter å ha anket til lagmannsretten.

Begge mennene ble dømt etter en svært grov voldsepisode, der narkotikagjeld på 25.000 kroner var sentral. Fire menn tvang offeret til å voldta seg selv med en whiskyflaske. De tvang ham også til å slå seg selv med en hammer.

En sunnmøring ble i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel i sju år og seks måneder for blant annet voldtekt. Frostating lagmannsrett har i en fersk dom slått fast at dette var for strengt, og reduserte straffen til fengsel i fem år og ni måneder.

En romsdaling, som ikke hadde vært med på selve voldtekten, ble i tingretten dømt til fengsel i ett år og seks måneder for vold, bortføring og for å ha unnlatt å hjelpe voldsofferet mot ytterligere krenkelser. Han fikk fengselsstraffen redusert til ett år og to måneder.

Begge mennene er i 30-årene. De ble i tingretten i fjor sommer dømt til å betale erstatning: 200.000 kroner fra sunnmøringen, 50.000 fra romsdalingen. Lagmannsretten opprettholdt denne delen av straffen fra tingretten.

Artikkeltags