Bøtelagt for tekstmeldinger til sin egen datter: – Kor vil du ha prylen neste gang ej treffe dej?

DEL

En sunnmøring ble ilagt bot på 5.000 kroner for å ha sendt truende og skremmende tekstmeldinger til sin egen datter. Det er nå berammet sak mot mannen i tingretten, noe som betyr at han ikke har betalt bota.

Ifølge bota fra politimesteren i Møre og Romsdal, skal mannen gjentatte ganger fra 2017 til 2019 ha sendt tekstmeldinger med skremmende innhold til datteren.

Mannen – som er i 40-årene – skal ha truet den nå 18 år gamle jenta med juling og at hun «skal havne på gata». Han skal også ha skrevet til datteren at hun er frekk og at hun må tåle å få kjeft.

I en av meldingene skal sunnmøringen ha skrevet «En stygge kommentar til så skal jeg gjøre alt for at du ligger og trenger hjelp», i en annen «kor vil du ha prylen neste gang ej treffe dej?".

Bota – som nå er gjort om til en tiltale – er tatt ut etter straffelovens paragraf 266 (skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd). Det tas i bota forbehold om at det under rettssaken vil bli lagt ned påstand om at mannen skal dømmes til å betale 6.000 kroner i bot.Artikkeltags