18-åring knivstakk og drepte kjæresten

En 17 år gammel jente ble knivstukket og drept på sylmottaket i Sunndal torsdag kveld.Foto: NTB scanpix

En 17 år gammel jente ble knivstukket og drept på sylmottaket i Sunndal torsdag kveld.Foto: NTB scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel

Mannen som er siktet for drapet på en 17 år gammel jente i Sunndal, er varetektsfengslet i fire uker.

DEL

Han må sone halvparten av varetektstiden i full isolasjon.

Mannen, en 18 år gammel mann fra Eritrea som er bosatt i Stavanger, ble pågrepet etter at en 17 år gammel jente torsdag kveld ble knivstukket og drept på asylmottaket i Sunndal.

Den antatte gjerningsmannen forklarte i fredagens fengslingsmøte at den drepte jenta var hans kjæreste. Det opplyser mannens forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, til Tidens Krav.

– Dette er en stor tragedie. Min klient er veldig nedbrutt. Han er langt nede psykisk, og han har slitt med dårlig psyke over lengre tid, sier Sørvik.

Ifølge Sørvik forklarte mannen at han ikke vet hva han har gjort.

– Han har i politiavhør fått fortalt at han har drept jenta. Han sier han erkjenner skyld for det han har fått opplyst, men han aner ikke hvordan det har skjedd, sier Sørvik.

Forsvareren sier han ikke kjenner motivet for drapshandlingen.

Både offeret og den drapssiktede mannen har bakgrunn fra Eritrea. Den pågrepne har bostedsadresse i Stavanger.

Det er foreløpig usikkert når han dro til Sunndal. Det er også usikkert hvor lenge han oppholdt seg på asylmottaket før den 17 år gamle jenta ble knivstukket og drept.

På en pressekonferanse i Sunndal fredag slo UDI og politiet fast at drapet var en enkeltstående hendelse, som ikke kan settes i sammenheng med terror. UDI understreket også at det normalt ikke er mer vold ved norske asylmottak enn det er for øvrig i samfunnet.

– Her er det snakk om en tragisk enkelthendelse, og det skjer også ellers i samfunnet. Beboerne ved mottakene er som folk flest, som deg og meg. UDI kommer ikke til å ta spesielle forholdsregler ved våre mottak etter det som har skjedd på Sunndalsøra, sa direktør Rune Vordahl i UDI Midt-Norge i et intervju med Aura Avis.

Drapsvåpen

Politiet hadde fredag ettermiddag ennå ikke funnet drapsvåpenet. Det blir brukt hunder i arbeidet med å finne det politiet antar er en kniv.

Siktede var forsvunnet fra stedet da politiet ankom torsdag kveld. Han ble pågrepet rundt en time senere, én kilometer fra åstedet.

Også en annen person ble lettere skadd i forbindelse med hendelsen, og politiet avhører også vitner som var til stede da tragedien fant sted ved asylmottaket.

Politiet i Nordmøre og Romsdal fikk melding om knivstikking ved asylmottaket i Sunndal torsdag klokken 20.38. Den 17 år gamle jenta ble bekreftet død like før klokken 22.

Hun ble sendt til Trondheim for obduksjon.

Politiet har vært i kontakt med Kripos med tanke på teknisk assistanse. Politiet fortsetter med avhør av vitner i helga.

Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt sier til Tidens Krav at han ikke kjenner til om 18-åringen har hatt befatning med politiet tidligere. Han vet heller ikke hvor lenge mannen har oppholdt seg i Norge.

Artikkeltags