Dette skjedde i natt - brann og ran

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 5. desember.

DEL

Gutt alvorlig skadd i boligbrann

Tre personer er skadd etter en boligbrann i Svolvær sentrum tirsdag kveld. Blant de skadde er to mindreårige brødre, en av dem anses som alvorlig skadd. Den tredje skadde er en mann fra naboleiligheten.

Nødetatene meldte om brannen en time før midnatt.

Mann i 60-årene ranet

– Mannen ble påført kutt i ansiktet og ble slått med stokker. I tillegg ble han fraranet både mobiltelefon og kontanter, før gjerningspersonene stakk fra stedet, opplyste operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Ranet skjedde ved Monolitten i Frognerparken like over midnatt.

Mueller mener Flynn bør slippe fengsel

Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har samarbeidet så godt med russlandsgranskerne at han bør slippe fengselsstraff, mener spesialetterforsker Robert Mueller.

– Gitt tiltaltes omfattende bistand og andre hensyn, er det passende med en straff i den lavere enden av spekteret, inkludert en straff som ikke inkluderer tid i fengsel, står det i dokumenter Mueller har levert inn til domstolen. Dom i saken faller 18. desember.

USA utnevner ambassadør til Somalia

For første gang siden ambassaden i Mogadishu ble stengt i januar 1991, skal USA igjen ha en permanent diplomatisk tilstedeværelse i Somalia. Karrierediplomaten Donald Yamamoto er USAs nye ambassadør.

– Denne historiske begivenheten gjenspeiler fremgangen i Somalia de siste årene, sier utenriksdepartementets talskvinne, Heather Nauert.

Italia etterforsker drap på forsker

Fem medlemmer av egyptisk etterretning og politi etterforskes formelt for mulig bortføring av Giulio Regeni i januar for snart tre år siden, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Den 28 år gamle italieneren ble bortført og torturert i flere dager før liket ble dumpet på en øde landevei nord for Kairo

Artikkeltags