17 av 22 ansatte i Sunndal Energi skal streike

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Før helga ble det kjent at alle ansatte i Svorka Energi - det vil si de som er organiserte - tas ut når elstreiken trappes opp mandag.

Les også: Flere Svorka-ansatte tas ut i streik

Fredag kveld kom det også pressemelding fra Sunndal Energi KF, som også har mottatt varsel om at alle ansatte organisert i EL og IT Forbundet er tatt ut i streik fra mandag. I praksis utgjør dette 17 av 22 ansatte.

- Kraftig opptrapping

- Dette er en kraftig opptrapping av konflikten som har pågått siden bruddet i meklingen 23. september. 37 nye bedrifter med til sammen 387 ansatt tas nå ut i det fjerde uttaket i streiken, fastslår daglig leder Kolbjørn Solem i pressemeldingen.

Solem viser til at dagens samfunnsstruktur er sårbar dersom strømmen forsvinner.

- Ved driftsforstyrrelser i nettet i streikeperioden vil vi gjøre vårt ytterste for å begrense virkningen av slike hendelser for våre kunder. Der det er fare for liv og helse, også dyrehelse, og ved utilbørlig skade for 3. person, vil det bli gitt dispensasjoner fra partene i konflikten, slik at leveransen av strøm kan gjenopptas, slås det fast.

Feil kan meldes, sentralbordet begrenset

Andre konsekvenser vil være at selskapet ikke vil være i stand til å gi kunder og forretningsforbindelser samme service som man er vant til mens streiken pågår.

Feil kan meldes på vanlig måte via vakttelefon 902 04 905, men sentralbordet vil ha begrenset kapasitet.

Sunndal Energi har for utarbeidet egen beredskapsplan ved streik.

- Vi beklager på det sterkeste de konsekvenser streiken måtte få for våre kunder, avslutter Solem pressemeldingen.

Artikkeltags