I år er det "Erik Bye" som skal lose båtfolket trygt over Hustadvika. Sesongen starter 15. juni, og utover sommeren vil redningsskøyta gå i spissen for småbåtkonvoier hver mandag og torsdag.

_ Redningsskøyta vil gå ut fra Kristiansund og sørover til Bud klokka ti hver mandag og torsdag. Båten følger så småbåter fra Bud og nordover klokka 15.00 samme dager, forteller Janne Engebregtsen i Redningsselskapet.

_ Tilbudet om konvoi er blitt veldig godt mottatt, og vi har slike tilbud fra Svolvær i nord til svenskegrensa i sør. Dette tilbudet er egentlig forgjengeren til kystpatruljen. Det første konvoi-tilbudet startet vi i 1984, og etter hvert er det blitt utvidet til å gjelde samtlige farlige havstrekninger langs kysten, forteller Janne Engebregtsen. Hun legger til at det er blitt mange som benytter seg av dette tilbudet.

"Erik Bye"

Det er redningsskøyta "Erik Bye" som skal lose ferierende i båt over Hustadvika i sommer. "America" skal overvåke båttrafikken i området Tananger, mens "Knut Johan" stasjoneres i Drøbak og skal ha oppsynet langs skjærgården ned mot svenskegrensa.

_ Vi som er om bord i "Erik Bye" nå har ikke deltatt i det såkalte konvoy-tilbudet tidligere, og vi ser fram til starten 15. juni. Etter hva vi har fått oss fortalt, er dette et populært tilbud. Og over Hustadvika er det nok på sin plass med et slikt tilbud, mener Stig Skarshaug, om bord i "Erik Bye. Skarshaug forteller at det de siste årene har vært et stort antall småbåter som har benyttet seg av tilbudet.

_Og blir det en godværssommer, regner vi med at det blir mange båter som benytter seg av tilbudet om å gå konvoi over Hustadvika, sier Stig Skarshaug.