Gå til sidens hovedinnhold

Konsert i Prøysens ånd

Artikkelen er over 6 år gammel

Alf Prøysen ble hedret med musikk og allsang på Halåssetra i Eide onsdag kveld.

Det var helt fullt i Storfjøsen da Odd Arne Halaas, Reidar Dahle og Sindre Klykken hadde invitert til konserten "Prøysen i 100".

Norges visesanger og forfatterl, Alf Prøysen, skulle fylt 100 år 23. juli. Halaas og gjengen ønsket å hedre han på en fin måte.

- Prøysen har betydd mye for mange generasjoner. Alle har et forhold til han på en eller annen måte i dag, sier Halaas.

Allsang
Konserten startet med musikk og fortellinger om Prøysen. Hvordan han var som barn og hvilken oppvekst han hadde. De historiene Halaas fortalte publikum slo godt an, og alle lo godt når de hørte hvordan den endte.

Kjente og ukjente viser ble spilt innimellom alle fortellingene. For hvert musikkinnslag bidro publikum med bandet og sang med, for full hals.

- Jeg synes konserten var kjempebra. I tillegg hadde de gjort visene til Prøysen om til sine egne. Det var stas, sier Erna Strand.

Strand og Tove Stormo hadde tatt turen fra Averøya for å få med seg konserten. Dette var også første gangen de var på Halåssetra.

- En veldig fin konsertarena. Med stor plass ute, mange sitteplasser både ute og inne, er dette et sted å betrakte som en konsertarena i framtiden, sier Stormo.

For de minste
- Vi gjennomførte en veldig god konsert. Jeg tror Prøysen hadde vært stolt av oss og måten vi tolket verkene hans på, sier Halaas.

Det var en del barn til stede og gutta hadde laget en miniavdeling til dem. De spilte de kjente barnevisene som "Teddybjørnens vise!" og "Bakvendtland". Søskene Hedda (8) og Håvard Helle Johansen (6) hadde tatt turen fra Bergen for å få med seg konserten. Onkelen deres, Sindre Klykken,spilte nemlig i bandet.

- Vi synes konserten var kjempebra! Spesielt morsomt var det at de spilte sangen som vi hadde ønsket, nemlig "Bakvendtland".

Dobbelkonsert
Det ble kjørt to konserter onsdag kveld. På begge var det helt fullt, med over 100 betalende på hver.

- Vi hadde ikke trodd det skulle komme så mange som det gjorde i kveld, sier bandet.

Kommentarer til denne saken