Konkurrerte i Drengatlon

Konkurrerte: Drengene bak lovte budeiene Ingunn Torvik og Rianne van den Brink (foran) knallhard konkurranse før det hele brakte løs.

Konkurrerte: Drengene bak lovte budeiene Ingunn Torvik og Rianne van den Brink (foran) knallhard konkurranse før det hele brakte løs.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Gjemnes: 12 tomannslag ville kappes om å bli de beste drengene under Dyregod-dagane i Batnfjord i helga. Flere hundre fulgte den spennende konkurransen.

DEL

Det var aller mest for moro, men innsatsen til de 12 lagene var det likevel ikke noe å si på.

– Her skal det konkurreres gjennom en løype der rundballer skal forseres, det skal balanseres over grisebingen med grismatbøtte, det skal kappes ved, lempes 30-liters syrekanner, skytes på blink, velte traktordekk og løpe opp i framkarmen på en henger og slå på bjella, forteller primus motor Ole Solenes.

Han har arrangert den uhøytidelige konkurransen hjemme på gården i to år tidligere.

– Første året var det åtte lag, deretter ti, mens det i år er hele tolv lag, forteller Solenes.

– Og vi skal gi alt. Det hadde vært tøft om vi kunne slå gutta, smiler Ingunn Torvik og Rianne van den Brink. De to stiller sammen under navnet «Blide Budeier», og begge jobber som avløsere i kommunen.

Tåsteinhåjen samdriftslag blir på forhånd nevnt som favoritter, siden de vant i fjor. Men her er ingenting avgjort på forhånd.

Artikkeltags