– Dette viser at vi har god driftskontroll

Fornøyd: Ordfører Ann-Kristin Sørvik og rådmann Knut Mostad (til høyre) gleder seg over at Averøy kommune kommer godt ut i Kommune NM.ARKIVFOTO

Fornøyd: Ordfører Ann-Kristin Sørvik og rådmann Knut Mostad (til høyre) gleder seg over at Averøy kommune kommer godt ut i Kommune NM.ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Averøy kommune havner på 112 plass av 428 kommuner i NHOs årlige Kommune NM. Dermed er de beste av kommunen på Nordmøre.

DEL

Mest oppsiktsvekkende er det at Averøy er den 60 beste kommunen i landet på økonomi.

– Hvordan forklarer du dette, rådmann Knut Mostad? Vi vet jo at det er økonomisk, tøffe tider i Averøy kommune.

– Det er fordi at i denne undersøkelsen er økonomi knyttet til parameter på kostnader i drift av administrasjonen, og hvilke inntektsmuligheter vi har tatt ut i forhold til inntektsskatt. Undersøkelsen viser at vi har god kontroll, og det er veldig gledelig når vi vet at økonomien er stram.

Også ordfører Ann-Kristin Sørvik er fornøyd.

– Flotte tall å ta meg seg i denne kommunereform-tiden. Jeg synes det er spesielt gledelig at vi kommer høyt på det som er knyttet til næringslivet. Vi er avhengig av et godt næringsliv for å være en attraktiv kommune.

22 indikatorer

Kristiansund er nest best på Nordmøre. Så følger Sunndal, Surnadal, Eide, Smøla, Gjemnes, Aure, Rindal, Tingvoll og Halsa. Halsa er nummer 382 av 428 kommuner.

Siden 2006 har Næringslivets Hovedorganisasjon gjennomført en rangering av landets kommuner i et eget Kommune NM. Rangeringen er basert på en måling av kommunenes attraktivitet og vekstkraft, ut fra 22 ulike indikatorer knyttet til arbeidsmarked, demografi, kompetanse, lokal attraktivitet og kommuneøkonomi.

Fullstendig liste finner du på nettsiden til Dagens Næringsliv.

Artikkeltags