«Knut Johan» solgt til Hitra

Redningsskøyta «Knut Johan» er nå solgt til Kvernhusvik Skipsverft på Hitra.

Redningsskøyta «Knut Johan» er nå solgt til Kvernhusvik Skipsverft på Hitra.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Redningsskøyta «Knut Johan», som i mange år har vært stasjonert på Smøla, får ny hjemmehavn på Hitra. Den nå er solgt for betydelig mer enn Redningsselskapet forventet.

DEL

Det var tidligere i høst at Redningsselskapet la ut den pensjonerte redningsskøyta for salg. Da det skjedde, ble det flagget at skøyta trolig kom til å bli solgt for opp imot en million kroner.

Fikk mer enn ventet

– Nå er den solgt til Kvernhusvik skipsverft på Hitra og blir overtatt i løpet av noen dager, opplyser Stein Storlien ved Redningsselskapets kontor i Trondheim. Det er han som har hatt ansvaret for salget.

Da «Knut Johan» ble lagt ut for salg, sa Storlien at man begynte på 600.000 kroner. Etter kort tid ble det klart at eventuelle kjøpere måtte bla opp med et beløp på minst 800.000 kroner, og helst enda litt.

Da søsterskipet «Odd Godager» ble solgt tidligere i år, gikk den for en million kroner.

Overbød hverandre

– Etter hvert meldte det seg flere kjøpere til «Knut Johan», totalt åtte eller ni, og prisen gikk atskillig høyere etter hvert som disse overbød hverandre, forteller Storlien til Tidens Krav.

Han vil ikke ut med eksakt salgsbeløp, men bekrefter at det var godt over en million kroner, men ikke så mye som to millioner.

Hva Kvernhusvik skipsverft har tenkt å bruke den tidligere redningsskøyta til, er ikke kjent for Redningsselskapet.

Reddet 90 liv

«Knut Johan» reddet 90 mennesker fra den visse død de 32 årene den tjenestegjorde som redningsskøyte.

Den deltok i et enormt antall aksjoner og oppdrag, og berget totalt 55 båter fra forlis.

Fartøyet ble bygget ved Fjellstrand Aluminium Yachts AS i 1975, og ble totalrenovert innvendig ved Engelsviken Mek. Verksted i 1994.

Bygger nye båter

Virkefeltet har hovedsakelig vært i de barske havområdene mellom Hustadvika og Rørvik, og fast stasjoneringssted gjennom mange år har vært Smøla.

Det er Redningsselskapets sentralstyre som har besluttet å selge «Knut Johan» som et ledd i prosessen med å fornye flåten av redningsskøyter. Salgsinntekten skal gå til bygging av nye redningsskøyter.

Artikkeltags