Skal du på fjelltur i høstferien, da kan du tilbringe den på en KNT-hytte

En av de 28 hyttene til KNT er Hardbakkhytta.

En av de 28 hyttene til KNT er Hardbakkhytta. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Høst er kosetid og det er ikke noe som er mer kos enn å ta med familien, kjæresten eller vennene på en turistforeningshytte til fjells.

DEL

Det skriver KNT når høstferien nå er i sin spede start.

Høstfjellet tilbyr frisk luft, fine høstfarger og avkobling, og er man på tur kan man velge og vrake i opplevelser. Til kvelden kan man finne en godt utstyrt hytte med mat og senger til kvelden. KNT har 28 tilgjengelige hytter.

Mulighetene på Nordmøre er en av de beste i landet. Fjordruta med sine 13 selvbetjente hytter er lett tilgjengelig for alle med fra et kvarter til to og en halvf time fra parkering til hyttene.

Trollheimen og Todalshytta har også kvaliteter du skal lete lenge etter og i Innerdalen får du mektigheten i fjellheimen tett innpå deg. Dovrefjell og Sunndalsfjella ligger høyere med Snøhetta som høgste topp, men har lavere liggende dalfører som innbyr til alle varianter av gåturer.

Man kan gå fra hytte til hytte eller bo fast på en hytte og ta turer fra en hytte. Det kan være lurt å ringe tilsynet på den hytta dere velger for mer info og informasjon om turer fra hytten, fastslår KNT.

En selvbetjent hytte har sengetøy, mat og alt kjøkkenutstyr. Det eneste du trenger å ta med er lakenpose/sovepose, godt humør og hodelykt. Betaling skjer med kontanter eller ved at du fyller ut en fullmakt til KNT for å belaste kortet ditt med beløpet du fører på eller du kan betale i betalingskassen med kontanter eller krysse ut en faktura. Det er viktig at alle skriver seg inn i gjesteboka umiddelbart ved ankomst. Øvrige regler finner du på hytta.

De fleste selvbetjente hyttene er åpne, men noen er låst med standard lås, og nøkkel fås kjøpt på servicetorget i Kristiansund kommune.

Alle fjellområder er fine på høsten, så det beste er egentlig å velge ut fra hva du ønsker å oppleve, sjø, skog, høyfjell eller alt på samme helg! Alt er mulig på Nordmøre!

NB: Følg med på værmeldingene og husk at det er vanlig med snøfall i høyden på høsten. Da er det viktig med varme klær og ekstra skift.

Finn din perfekte hytte her: www.kntur.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken