Klar for studiestart neste år

Artikkelen er over 5 år gammel

Høgskolen i Bergen går for ingeniørstudium i Kristiansund høsten 2015.

DEL

Det er nå klart at Høgskolen i Bergen startet ingeniørstudium innen undervannsteknologi i Kristiansund. Studiestart er allerede høsten 2015, med søknadsfrist 15. april neste år. Finansiering er på plass, det eneste det står på nå er at studentene kommer.

HiB har lagt vekt på det de kaller "desentralisert undervisning". I 2013 hadde høgskolen også studieoppstart av ingeniørstudium i Florø. Det første året ble det tatt inn 35 studenter. I 2014 ble det tatt inn 45 studenter. For at det skal bli studiestart i Kristiansund trenger de rundt 30 egnede studenter.

- Vi har drevet mye med målrettet rekruttering, særlig mot kvinner. Da vi hadde oppstart i Florø startet vi med tomme hender, men her i Kristiansund har dere høgskolesenteret, og det har vært avgjørende, sier rektor ved HiB Ole-Gunnar Søgnen.

Unikt innhold

Møre og Romsdal fylkeskommune har vært en pådriver til å få i gang ingeniørstudiet i Kristiansund. Fylkesordfører Jon Aasen mener dette kommer til å gi ekstra tyngde til Høgskolesenteret i Kristiansund.

- Vi skal ikke bare glede oss over at HiB sier "ja" til oppstart av ingeniørstudiet, men også at det vi kaller "campus Kristiansund" får et ordentlig innhold. Med størrelsen på Kristiansund og næringslivet som er her sier det seg selv at her burde det være et ingeniørstudium, sier Aasen.

- Kristiansund er inneklemt mellom store fagmiljø i Ålesund og Trondheim. Det nytter ikke å konkurrere med det som er der, derfor måtte vi komme med noe nytt og unikt. Gjennom HiB kan vi rekruttere fra hele landet, men selv om vi får veldig god drakraft fra høgskolen må vi også være med på å markedsføre dette studiet fremover, tilføyer Aasen

Ingeniørstudiet innen undervannsteknologi kommer til å være en 3-årig bachelorgrad, og har fått stor støtte fra det lokale næringslivet i Kristiansund, samt finansiell støtte fra flere kommuner og fylkeskommunen. Med finansieringen er utdanningsløpet til det første kullet sikret.

Artikkeltags