Kjøpte hasjplante på Plantasjen - uten å være klar over det

Thomas Lystad og Siri Nekstad Lystad fikk en cannabisplante på kjøpet da de handlet hengenellik hos Plantasjen i Kristiansund: Foto: Privat

Thomas Lystad og Siri Nekstad Lystad fikk en cannabisplante på kjøpet da de handlet hengenellik hos Plantasjen i Kristiansund: Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Siri og Thomas fikk «pot» i nellikpotta.

DEL

Siri Nekstad Lystad fra Kristiansund fikk seg litt av en overraskelse en drøy måned etter at hun hadde kjøpt en hengenellik fra Plantasjen på Løkkemyra i Kristiansund.

Sammen med nelliken hadde det begynt å vokse fram en grønn plante. Nekstad Lystad skjønte ikke umiddelbart hva slags plante det var. Men etter at den begynte å vokse seg større, fikk hun en mistanke.

Etter noen Google-søk var hun sikker: Dette var en cannabisplante.

- Verken mannen min eller jeg hadde kjennskap til denne planten. Men etter å ha sett bilder og lest beskrivelser på nettet, skjønte vi at det var en cannabisplante. Jeg leste blant annet at planten har en spesiell lukt, og det stemte godt overens med den vi hadde, sier Nekstad Lystad til Tidens Krav.

Ulovlig

Det tok om lag én og en halv måned fra hun handlet på Plantasjen, til cannabisplanten, med sine karakteristiske taggete blader, vokste fram sammen med hengenelliken.

- Den ble stor og grønn. Vekstforholdene var sikkert gode med tanke på det varme og fine været vi hadde i sommer, sier Nekstad Lystad.

For et par uker siden havnet planten i søpla. Nekstad Lystad har ingen ønsker om å dyrke cannabis i eget hjem. Med en slik plante i hus, kan en som kjent lage hasj eller marihuana, og slik dyrking er ulovlig i Norge.

- Jeg kontaktet politiet da jeg skjønte hva slags plante det var snakk om. De ba meg bare om å kaste den, sier hun.

- Jeg pratet også med noen på Plantasjen. De ble veldig overrasket, sier hun.

Uheldig

Daglig leder Ken Erik Torske på Plantasjen i Kristiansund sier til Tidens Krav at han ikke har hørt om saken tidligere. Han synes det både er overraskende og svært uheldig at noe sånt kan skje.

- Det høres veldig merkelig ut. Alle Plantasjen-planter går igjennom de samme kontrollene. Her må det ha skjedd en glipp. Dette er en spesiell og veldig uheldig sak som jeg selvsagt kommer til å følge opp, sier Torske.

Artikkeltags