Gå til sidens hovedinnhold

Kjøper praktvilla i sjøkanten

Artikkelen er over 10 år gammel

Ole Gunnar Solskjær har kjøpt seg nytt hus i Kristiansund. Bryggekanten 21 på Innlandet har en prislapp på 11,5 millioner kroner.

Det er Aage Løvik og Elisabeth Neergård Løvik som eier huset i dag. Ekteparet fra Kristiansund kjøpte villaen på Innlandet for 10 millioner kroner i oktober 2008.

Les: Bolig til 10 millioner

Bjørn Ansgar Waage var selger. Det var første gang en enebolig i nordmørsbyen ble solgt for et tosifret millionbeløp.

Og nå settes det altså en ny rekord. Ole Gunnar Solskjær og kona Silje blir eiere av huset som i sin tid ble tegnet av Theres Taknes og Bjørn Hauan.

– Det kostet vel rundt 2,5 millioner kroner da vi bygde huset i 1994, sier Bjørn Hauan, som i mange år bodde i huset sammen med sin daværende samboer Theres Taknes.

I 2001 ble Bjørn Ansgar Waage eier. Da var prislappen 4,8 millioner kroner, før altså Aage Løvik og Elisabeth Neergård Løvik brøt timillionersgrensa i oktober 2008.

Praktvillaen ligger helt nede ved sjøkanten på sørsiden av Innlandet. Det er utendørs svømmebasseng, og den populære badestranda Skjerva ligger bare noen hundre meter unna. Boflaten er på nærmere 400 kvadratmeter, og huset har fem soverom.

Det er kort vei til Innlandet barneskole. Solskjær har tre barn. Noah (10) og Karna (7) vil helt sikkert bli tatt imot med åpne armer når de eventuelt gjør innlendinger av seg, mens yngstesønnen Elijah (2) bare vil bo en langpasning unna Heinsa barnehage.

Huskjøpet setter fart i spekulasjonene rundt fotballprofilenes framtidige trenerkarriere. Kjøpet i seg selv er ingen bekreftelse på at Solskjær vender hjem for godt, men det tyder i hvert fall på at dagen for flytting fra England nærmer seg.

Kristiansunderen har lenge gjort det klart han vil hjem en dag. Alt handler om å finne riktig tidspunkt.

Vil hjem

I dag er 37-åringen trener for Manchester Uniteds reservelag. Det vil være en sensasjon hvis nordmannen bryter kontrakten midt i en sesong.

Ole Gunnar og kona Silje savner familien i Kristiansund.

Og det er stor forskjell på å la barn vokse opp i en liten småby på norskekysten, i forhold til et liv i millionbyen Manchester. Det er liksom ikke bare å slippe barna ut i gata for å være med på leken i nabolaget.

United-treneren Solskjær bor i dag i Nether Alderley i utkanten av selve byen Manchester. Når han er hjemme på norgesferie, er et rekkehus i Myra base for familien.

Tidens Krav snakket med 37-åringen da han var med på Statoil Fotballakademi i sommer. Også da var flytting et tema.

– Det kommer helt an på hva som skjer i Manchester United, hvor jeg er fast ansatt.

– Men vi flytter hjem til Kristiansund en gang. Det er sikkert.

I samme intervju sa Solskjær at Sir Alex Ferguson er en viktig brikke i spørsmålet om hvor lenge han selv blir i klubben.

– Jeg stortrives under sjefen. Det er ikke sikkert at jeg fortsetter når han slutter. Vi får vente og se.

Ferguson har ikke sagt noe om når han gir seg som manager, men det er helt på det rene at en mann som fyller 69 år på nyttårsaften, må ha begynt å tenke på et liv etter fotballen...

Er taus

Kjøpet av Bryggekanten 21 er i hvert fall et signal om at dato for adresseendring nærmer seg. Og Solskjær vil neppe bli arbeidsledig når han setter kursen hjemover.

En rekke norske toppklubber har forhørt seg om United-profilens planer. Også Fotballforbundet har tidligere sagt de ønsker å dra nytte av Solskjærs kompetanse den dagen han vender hjem til Norge.

Tidens Krav lyktes ikke å komme i kontakt med Ole Gunnar Solskjær mandag.

Aage Løvik ønsker verken å bekrefte eller avkrefte huskjøpet.

– Ingen kommentar, sier Løvik, som derimot bekrefter at han for en tid tilbake kjøpte seg et hus på Frei.