Elise Ulseth Neergaard og Ronja Gujord fra Kristiansund er blant 400 unge som er nominert til å stikke av Helt Sjef-prisen, som deles ut for første gang i år.

- Vi leter etter en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne! Vinneren får 10.000 kroner rett i lomma, egen ledercoach og en fet tur til Stockholm. Media og maktpersoner sier av og til at norsk ungdom er late. Helt Sjef kampanjen skal knuse fordommene og hylle ungdommens lederevner og stå-på-vilje, heter det på Helt Sjefs Facebook-side.

For å nå helt til topps, er kristiansundsjentene avhengig av å få stemmer. På Helt Sjef-sidene kan du gi din stemme.

De ti kandidatene som sitter igjen med flest stemmer, går videre til finalen. Her er det en jury bestående av blant andre Shazad Rana og tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm som til slutt skal kåre vinneren.

- Dødskult!

Leder Elise Ulseth Neergaard i Unge Høyre Kristiansund, som også er elevrådsleder på Atlanten videregående, ble positivt overrasket da hun fant ut at hun er nominert.

- Jeg fikk en e-post hvor det stod at jeg var blant topp 20. Utrolig moro! Det er dødskult at folk legger merke til og setter pris på den jobben jeg gjør, sier Ulseth Neergaard til Tidens Krav.

Sirkusdirektør Ronja Gujord i Zorba er den andre kristiansunderen som er nominert. Hun er i tillegg nominert i Enkel Oppstart sin konkurranse, hvor målet er å finne folkets gründer.

- Å vinne dette hadde hjulpet meg, og ikke minst min bedrift utrolig mye. Det er ikke nytt at jobben jeg har er vanskelig og utrolig krevende. Det eneste jeg ønsker er å gjøre dette til en levedyktig jobb, samtidlig som jeg kan fortsette å bringe glede til mennesker i hele landet, skriver Gujord i en e-post til Tidens Krav.

Her finner du mer informasjon om Enkel Oppstart.