Kjemper for psykiatritilbud

Uenig: Ordfører Ola Rognskog tror en nedleggelse av tilbudet i Halsa vil føre til et svekket tilbud i psykiatrien og en overføring av kostnader til pasienten.

Uenig: Ordfører Ola Rognskog tror en nedleggelse av tilbudet i Halsa vil føre til et svekket tilbud i psykiatrien og en overføring av kostnader til pasienten.

Artikkelen er over 6 år gammel

Styret i Helse Nordmøre og Romsdal skal onsdag vurdere flytting av den psykiatriske poliklinikken i Halsa.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Halsaordfører Ola Rognskog sier han kom over saksdokumentet ved en tilfeldighet. Dessuten mener han punktet som omhandler nedleggelsen av poliklinikken ved Halsa interkommunale psykiatriske senter i Halsa er svakt og dårlig.

– Det står lite i budsjettfremlegget, det inneholder ingen beskrivelse for innbyggere og pasienter.

– Målet er et budsjett med fokus på kvalitet, sier adm. direktør Nils Hermann Eriksson i Helse Nordmøre og Romsdal om budsjettforslaget.

Sendte brev

– Vi ordførerne kan selvfølgelig ikke avvise at det ligger et økonomisk potensial i administrasjonens forslag om nedlegging, men reagerer sterkt både i forhold til at konsekvenser for pasienttilbudet ikke er vurdert eller beskrevet i saksframlegget, og at et såpass sentralt tjenestetilbud i våre kommuner er tilrådd fjernet uten at det er informert til, og drøftet med kommunene i nedslagsfeltet, skriver ordførerne i Halsa, Aure, Rindal og Surnadal i et samlet brev til styret.

Tar det opp

Fungerende styreleder John Harry Kvalshaug i Helse Nordmøre og Romsdal sier han vil ta opp med styret at kommunene behandlingstilbudet gjelder ikke har fått komme med innspill i saken. Han sier det er et viktig punkt at denne kontakten er på plass.

Forslaget til styret inneholder også økt budsjett for kirurgi og akutt i Kristiansund.

Artikkeltags