Kjemper for psykiatritilbud

Uenig: Ordfører Ola Rognskog tror en nedleggelse av tilbudet i Halsa vil føre til et svekket tilbud i psykiatrien og en overføring av kostnader til pasienten.

Uenig: Ordfører Ola Rognskog tror en nedleggelse av tilbudet i Halsa vil føre til et svekket tilbud i psykiatrien og en overføring av kostnader til pasienten.

Artikkelen er over 7 år gammel

Styret i Helse Nordmøre og Romsdal skal onsdag vurdere flytting av den psykiatriske poliklinikken i Halsa.

DEL

Halsaordfører Ola Rognskog sier han kom over saksdokumentet ved en tilfeldighet. Dessuten mener han punktet som omhandler nedleggelsen av poliklinikken ved Halsa interkommunale psykiatriske senter i Halsa er svakt og dårlig.

– Det står lite i budsjettfremlegget, det inneholder ingen beskrivelse for innbyggere og pasienter.

– Målet er et budsjett med fokus på kvalitet, sier adm. direktør Nils Hermann Eriksson i Helse Nordmøre og Romsdal om budsjettforslaget.

Sendte brev

– Vi ordførerne kan selvfølgelig ikke avvise at det ligger et økonomisk potensial i administrasjonens forslag om nedlegging, men reagerer sterkt både i forhold til at konsekvenser for pasienttilbudet ikke er vurdert eller beskrevet i saksframlegget, og at et såpass sentralt tjenestetilbud i våre kommuner er tilrådd fjernet uten at det er informert til, og drøftet med kommunene i nedslagsfeltet, skriver ordførerne i Halsa, Aure, Rindal og Surnadal i et samlet brev til styret.

Tar det opp

Fungerende styreleder John Harry Kvalshaug i Helse Nordmøre og Romsdal sier han vil ta opp med styret at kommunene behandlingstilbudet gjelder ikke har fått komme med innspill i saken. Han sier det er et viktig punkt at denne kontakten er på plass.

Forslaget til styret inneholder også økt budsjett for kirurgi og akutt i Kristiansund.

Artikkeltags