Gå til sidens hovedinnhold

Møtes etter klokka sju

Artikkelen er over 4 år gammel

Førstkommende søndag er det sesongstart for et tilbud i Kirkelandet kirke som heter After Seven.

– Vi starter klokka sju, men det gjør ingenting om noen kommer litt senere. Derav navnet, sier Annette Strietzel.

Sammen med mannen Frank, samt Martin og Ingeborg Dahl Johansen er hun leder for tilbudet.

På årets første samling er møtestedet, tradisjon tro, i Folkeparken. Her skal det tennes bål, og grilles mat. Det kommer noen med gitar slik at man kan spille og synge litt, det blir noen ord og tanker om året som akkurat har startet, og ellers blir det rikelig med tid til det som er tanken bak After Seven; nemlig å ha noen å snakke med, et sted å være sosial, uansett hvem du er, hvor du kommer fra og hva du tror på.

Positive tanker

Strietzel forteller at After Seven har eksistert i mange år.

– Det startet egentlig som et tilbud til hybelboere som kom til byen på søndag kveld. Vi tenker det var hyggelig for dem å ha et sted å komme til for kveldsmat og part sent søndag kveld. Nå kommer ikke hybelboerne til byen før mandag morgen, for skolene startet senere, og dermed har After seven utviklet seg til en møteplass for voksne, i alle aldere.

Dagen for årets første arrangement er et unntak. Vanligvis er After Seven den første søndagen i hver måned, og slik blir det fra februar og fram til juni.

Arrangørene er i ferd med å sy sammen et program for hele sesongen. Som sagt blir det bålbrenning i januar. I februar blir det bønnevandring i Kristiansunds gater. Dette etter ønske fra noen av dem som møter opp.

– Vi mener vi trenger noen positivt tanker inn i det nye året, og vi tror at en bønnevandring kan være en fin stund for det. Det handler ikke om å rope ut bønnen, man kan god be stille, inni seg, om det er det man ønsker. Vi skal bare rusle rundt i byen, til ulike steder, og sende noen positive tanker der vi passerer. Underveis blir det mat.

Oversetter

Utover våren blir samlingene i Kirkelandet kirke. Det blir mat først og deretter et lite program.

– Vi har ofte et tema som vi snakker om, eller noen holder foredrag om. Maten kan gjerne harmonere med teamet. En gang fortalte vi fra en reise vi hadde til Israel. En annen gang var den andre som fortalte om sine opplevelser fra Keny. Vi har også hatt fokus på det økologiske. Noen ganger knytter vi teamet opp mot merkedager i kalenderen.

After Seven er åpent for alle. Strietzel forteller at de har hatt mange nasjonaliteter innom samlingene. Ved behov oversettes alt som blir sagt, eller man kjører hele arrangementet på engelsk, eller tysk, for den del.

– Det er bare å møte opp i kirka eller de vi har annonsert at vi skal være. Kle deg godt om vi er ute, og kanskje ikke i dine fineste klær. I alle fall ikke nå på søndag hvor vi skal tenne bål, sier Annette og Frank Strietzel.

Kommentarer til denne saken