Kalenderbilene

Kalenderbiler: Eide Stein fotograferte onsdag alle sine biler på vei over Storseisundbrua.

Kalenderbiler: Eide Stein fotograferte onsdag alle sine biler på vei over Storseisundbrua.

Artikkelen er over 5 år gammel

Været var fint, alle 15 bilene på plass. Da ble det kalenderbilder på Atlanterhavsveien.

DEL

Per Einar Ellinggard, salgsansvarlig for gravstein i Eide Stein, gliser fra øre til øre. Endelig slo finværet til på den aller siste dagen hvor alle bilene fremdeles var inne på Eide, og innen fristen for å levere bilder til årets steintøffe kalender.

– Et av ønskene våre var å ta bilder av alle våre biler, fra de små varebilene til trailer og buss, og bruke det på en kalender til våre kunder, sier Ellinggård.

Han sitter på berget nedenfor Storseisundbrua og har fått beskjed om at kolonnen er på vei. Det er tid for å finne fram kamera.

Mye natur

Men også 2014 har 12 måneder.

– Ja, og vi kommer til å bruke flere naturbilder i kalenderen vår, for det er liksom stein og fjell som kommer nærmest det vi driver med, og det er jo mye flott natur å velge i her på Nordmøre, sier Ellinggard.

Norges største

Eide Stein er resultatet av en fusjon mellom tre av steinbedriftene i Eide i 2007. Da slo Ellinggard steinindustri, Råblokk naturstein og Eide Sten seg sammen og etablerte selskapet.

– Nå er vi 25 ansatte, og vi er Norges største bedrift innen bearbeiding av stein, forteller Ellinggard, og det er akkurat bearbeidet stein, og særlig gravstein, som bedriften i Eide er kjent for.

Artikkeltags