NHO tror vi julehandler for 11.400 kroner

Av
DEL


Hver av oss kommer til å bruke 11.400 kroner til julehandel i år, tror NHO Service og Handel. Dette er en økning på 1,6 prosent.

Julehandelsanalysen viser at folk i Møre og Romsdal skal bruke 10.812 kroner på julegaver, mat og annet i butikker og på nett i desember, altså litt under gjennomsnittet for hele landet. Det skal brukes mest i Akershus (12.587 kroner) og minst i Østfold (9.818 kroner).

Ifølge analysen fra NHO Service og Handel bruker vi nesten 23 prosent mer på innkjøp av varer i desember enn vi gjør en gjennomsnittsmåned.

Noen bransjen skiller seg ekstra ut, og leketøysbransjen henter nær en firedel av årsomsetningen i desember. Denne bransjen venter en liten vekst i år. For gullsmeder, bokhandlere og urmakere er omsetningen denne måneden over dobbelt så høy som i andre måneder.

Black Friday er en viktig årsak til at en stadig større andel av julehandelen i månedene november og desember flyttes til november. Om utviklingen fortsetter, bruker vi snart like mye penger på varehandel i november som i desember, ifølge NHO Service og Handel.

Artikkeltags